Gå til indhold
Du er her: Forside Aktuelt Nyheder 2016 Uddannelses- og forskningsministeren besøger Grønland

Uddannelses- og forskningsministeren besøger Grønland

Uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs besøger den 7.-10. juni Grønland. Formålet med rejsen er at få et tættere indblik i Grønlands forskning og uddannelse.
Kontakt
Trine Søndergaard
Chefkons. m. personaleledelse
Tlf.: +45 72 31 80 09
Email: tri@ufm.dk

06. juni 2016

Når uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs i denne uge besøger Grønland sker det i lyset af, at Uddannelses- og Forskningsministeriet til november lancerer en strategi for arktisk forskning, uddannelse og innovation.

- Jeg ser meget frem til at besøge Grønland og blandt andet samle inspiration til den strategi for Arktis, som vi arbejder på i mit ministerium. Arktisk forskning udvider vores forståelse af hele kloden og giver os eksempelvis vigtig viden om de globale udfordringer. For at vi kan få skabt en både rigere og mere bæredygtig verden, skal vi derfor have øget viden om Arktis, siger Ulla Tørnæs.

Formålet med strategien er at styrke Danmarks og Rigsfællesskabets forskning og uddannelse i og omkring Arktis. Samtidig skal strategien skabe sammenhæng mellem nye og eksisterende initiativer på området.

Ulla Tørnæs skal på rejsen i Grønland blandt andet besøge The East Greenland Ice-core Project på indlandsisen, hvor hun skal opleve konsekvenserne af klimaforandringerne og høre om boringen af iskerner gennem den Nordøstgrønlandske isstrøm.

Derudover skal hun besøge Grønlands Naturinstitut og Grønlands Klimaforskningscenter i Nuuk, hvor hun sammen med Nivi Olsen, minister for Uddannelse, Kultur, Forskning og Kirke, underskriver en aftale om en bevilling på 9 mio. kr. til Naturinstituttet.

Endelig vises ministeren rundt på Grønlands Universitet, hvor hun skal møde en række studerende for at tale om uddannelse.


Program for uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs’ rejse til Grønland, 7. – 10. juni

Tirsdag den 7. juni

Ankomst til Kangerlussuag

Onsdag den 8. juni

Besøg på iskerneboringsprojektet The East Greenland Ice-core Project

Torsdag den 9. juni

Kl. 10.55: Ankomst til Nuuk
Kl. 11.30-11.50: Rundvisning på Naturinstituttet
Kl. 11.50-12.35: Præsentation af Grønlands Klimaforskningscenter
Kl. 12.35-13.35: Møde med Nivi Olsen, minister for Uddannelse, Kultur, Forskning og Kirke. Underskrivelse af aftale om bevilling til Grønlands Naturinstitut.
Kl. 14.15-15.30: Rundvisning på Grønlands Universitet

Fredag den 10. juni

Afgang fra Nuuk

Senest opdateret 15. august 2019