Gå til indhold

Ung ildsjæl hædret med Den Europæiske Sprogpris 2016

27. september 2016
Khaled Ksibe har modtaget den Europæiske Sprogpris 2016 for projektet Danskundervisning på Arabisk med Khaled. Iværksætteren blev hædret for sin innovative og brugervenlige tilgang til sprogundervisning via YouTube.

Det var en stolt Khaled Ksibe, 22, der fik overrakt den Europæiske Sprogpris for sit initiativ ’Danskundervisning på Arabisk med Khaled’ den 26. september 2016. Projektet forener sprogundervisning med kulturel forståelse og tilgængelighed ved at tilbyde danskundervisning på arabisk via små film på YouTube. 

Prisoverrækkelsen fandt sted på Syddansk Universitet i forbindelse med konferencen ’Nye retninger i sprogundervisningen: forskning og praksis’. Prisen indgår i EU’s uddannelsesprogram Erasmus+ og blev uddelt af dekan for det humanistiske fakultet på Syddansk Universitet Simon Møberg Torp. Med prisen følger et rejselegat på 30.000 kroner.

Khaled Ksibe vandt Den Europæiske Sprogpris i 2016 for projektet Danskundervisning på Arabisk med Khaled. Iværksætteren blev hædret for sin innovative og brugervenlige tilgang til sprogundervisning via YouTube.
Khaled Ksibe vandt Den Europæiske Sprogpris i 2016 for projektet Danskundervisning på Arabisk med Khaled. Iværksætteren blev hædret for sin innovative og brugervenlige tilgang til sprogundervisning via YouTube.

En simpel ide

 - Khaled Ksibe fik en fantastisk idé, og tog selv initiativet til at føre den ud i livet. En idé, der har hjulpet og stadig hjælper mange mennesker, der til dagligt kæmper med at lære det danske sprog. En idé, som måske ser simpel ud på papiret, men har krævet en ualmindelig dygtig og dedikeret ildsjæl at føre ud i livet. Det er derfor, Khaled Ksibe har fortjent den Europæiske Sprogpris 2016. Tillykke med prisen, sagde Simon Møberg Torp.

Sprogundervisning for alle

Der er ikke mange nyankomne, der har egen computer, men næsten alle har en mobiltelefon - og dermed adgang til YouTube. Med få tryk på mobilen er danskundervisningen serveret, uanset om du står og venter på bussen eller sidder i sofaen. Derfor er tilgængeligheden af undervisningen i Khaleds projekt uden sidestykke, sagde Simon Møberg Torp.

- Jeg tror på, at sproget er nøglen til uddannelse og et socialt liv. Folk som mig, der kommer til Danmark, vil gerne lære sproget, men det er svært at lære for eksempel grammatik på et sprog, man ikke forstår. Jeg er derfor stolt og beæret over at modtage prisen. Det er en stor anerkendelse af det arbejde, jeg laver, sagde Khaled Ksibe.

Tidssvarende projekt

Styrelsen for Videregående Uddannelser modtog i år otte indstillinger til prisen. Projekterne spændte over græsrodsprojekter drevet af en enkelt ildsjæl til større forskningsbaserede samarbejder.

Bedømmelsesudvalget lagde vægt på, at “Danskundervisning på Arabisk med Khaled” er et tidsvarende, dynamisk og brugerorienteret alternativ til gængs sprogundervisning. Og projektet blev rost for at udmærke sig ved at bryde de traditionelle rammer og former for sprogundervisning og også motivere brugerne på nye måder.   

Den Europæiske Sprogpris

  • Med sprogprisen 2016 følger et rejselegat på 30.000 kroner, som skal støtte rejser til udlandet med henblik på at hente ny viden og inspiration til glæde for sprogundervisning i Danmark.
  • I 2016 har fokus været på projekter, der arbejder med god praksis i forhold til flersprogede skoler og klasser samt projekter, der har indlæring af fremmedsprog som omdrejningspunkt.

Handlinger tilknyttet webside