Gå til indhold

Opslag: 11 millioner kroner til at udforske universet, solsystemet og jorden

02. maj 2017
Der kan nu søges om støtte til videnskabelig deltagelse i Den Europæiske Rumorganisations (ESA) missioner, hvor universet, solsystemet og jorden bliver udforsket. Der udbydes 11 millioner kroner til danske forskeres deltagelse i missionerne. Frist for ansøgninger er 1. september 2017.

ESA programmer og rummissioner er ofte videnskabeligt ambitiøse og dyre, men danske forskere har gennem medlemskabet af ESA mulighed for at være med og få indflydelse på missionerne, deres videnskabelige mål og specifikationerne på de videnskabelige instrumenter.

Samarbejdet mellem ESA og de danske forskningsinstitutioner indebærer imidlertid et krav om nationale bidrag. Princippet er, at medlemslandene selv skal finansiere egne bidrag, mens ESA’s programmer finansierer rumfartøjet og opsendelsen. De danske bidrag kan finansieres med midler fra ESA’s program PROgramme de Développement d'EXpériences scientifiques (PRODEX), som udbydes nu.

Programmet har til formål at støtte udviklingen af videnskabelige instrumenter, faciliteter, hardware, software mv. i relation til alle ESA’s programmer inden for videnskab, bemandet rumfart og udforskning af solsystemet som jordobservation.

Frist for ansøgninger er 1. september 2017.

Kontakt

Cecilie Tornøe
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 82 84
Email: ct@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside