Gå til indhold

ICDK Outlook fra Silicon Valley og Boston om, hvordan man kan skabe et bedre studieliv

11. oktober 2023
En ny outlook-rapport samler erfaringer fra fremtrædende amerikanske universiteter og forskere i forhold til det gode studieliv. Den beskriver, hvordan man kan sikre gode overgange, skabe en følelse af at høre til, samt hvordan positiv psykologi kan have indflydelse på de studerendes trivsel.

Studerende skal føle, at de hører til for at kunne trives på deres videregående uddannelser.
Studerende skal føle, at de hører til for at kunne trives på deres videregående uddannelser.

Flere undersøgelser viser, at trivsel har en stor betydning for studerendes uddannelse og generelle oplevelse af succes. Desværre beretter én ud af fem danske studerende, at de føler sig stressede og én ud af ti, at de føler sig ensomme på studiet. Projektet ’Designing a happier student life for better learning’ har i det sidste halvandet år samlet viden og erfaringer fra flere amerikanske universiteter, der arbejder med trivselsdagsordenen og har førende eksperter på området.

Talrige amerikanske undersøgelser og data viser, at lykkelige mennesker har succes på flere områder i livet, både i deres private og i deres professionelle liv. Når studerende føler sig glade, oplever en følelse af at høre til og føler sig set, er det mere sandsynligt, at de med succes udvikler færdigheder til at overvinde vanskeligheder, modstandsdygtighed, bedre forhold til andre og at de klarer sig bedre i deres uddannelse.

Denne Outlook-rapport samler viden om initiativer, der fokuserer på årsagerne til trivsel, den præsenterer konkrete eksempler og erfaringer og kommer med forslag til, hvordan man kan oversætte disse praksisser i en dansk kontekst. Rapporten er udarbejdet af Innovation Centre Denmark (ICDK) i Silicon Valley og Boston

ICDK har syv centre strategisk placeret i innovative hotspots rundt omkring i verden og bistår danske virksomheder og institutioner med at fremme adgang til international viden, netværk, innovation, kapital og markeder. ICDK er etableret i samarbejde mellem Uddannelses- og Forskningsministeriet og Udenrigsministeriet.

Kontakt

Benedikta Harris
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 85 54
Email: bsha@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside