Gå til indhold

Designing a happier student life for better learning

Uddannelses- og Forskningsministeriet og Innovation Centre Denmark står bag nyt internationalt rettet projekt om, hvordan vi designer et bedre studieliv. Projektet er baseret på viden og erfaringer fra amerikanske eliteuniversiteter.

Kort om projektet

1. januar 2022 - 2023

Aktiviteter: Events, masterclasses, inspirationskatalog m.m.

Følg med hér - siden vil løbende blive opdateret.

Flere undersøgelser viser, at trivsel har en stor betydning for studerendes uddannelse og generelle succes. Desværre rapporterer en ud af fem danske studerende, at de føler sig stressede og en ud af ti, at de føler sig ensomme på studiet.

Sammen med Innovation Centre Denmark i Silicon Valley og Boston er der igangsat projektet ”Hvordan designer vi et bedre studieliv? - internationale erfaringer og kapacitetsopbygning”. Det internationalt rettede projekt vil bringe viden og erfaringer fra flere amerikanske eliteuniversiteter, der arbejder med trivselsdagsordenen og har førende eksperter på området.

Handlinger tilknyttet webside

Cases - med amerikanske initiativer og seneste forskning på området

Case 5: Køn og diversitet: Fremme uddannelsesmæssig ligestilling

For mange studerende kan det være svært at opleve, at man har et tilhørsforhold eller føler sig inkluderet på de videregående uddannelser. Førende universiteter arbejder bl.a. med mindset interventioner og ’reframing’ som iflg. forskere kan have succesfuld effekt.

Case 4: Vellykket overgang for de studerende

For mange unge kan overgangen fra studieliv til at blive en del af arbejdsstyrken være en svær tid. Her kan studie- og karrierevejledning, samarbejder mellem universiteter og virksomheder og mindset interventioner hjælpe.

Case 3: Hvordan kan man gentænke de fysiske omgivelser?

Forskning viser, at de fysiske omgivelser for studielivet påvirker både trivsel og læring. Forskellige designstrategier kan anvendes til at skabe rum til mere aktiv læring.

Case 2: Positiv psykologi i klasseværelset

Positiv psykologi er begyndt at finde vej ind i flere og flere klasseværelser i USA, hvor professorer bruger forskellige redskaber for at forbedre elevernes trivsel og præstationer.

Case 1: Trivsel på skemaet

Flere og flere amerikanske eliteuniversiteter er begyndt bredt at tilbyde kurser, der fokuserer på studerendes trivsel.

Kontakt

Martin Etchells Vigild, Trivselsekspert, Tlf.: +45 7231 8078, Email: mev@ufm.dk

Om projektet: Benedikta Harris, Specialkonsulent, Tlf.: +45 7231 8554, Email: bsha@ufm.dk

Tilmeld dig vores nyhedsmail om indsatsområdet trivsel på .

 

Om Innovation Centre Denmark (ICDK)

Innovation Centre Denmark skal med sine 7 strategiske placeringer styrke dansk innovation, udvikling, vækst og beskæftigelse. ICDK hjælper forskere, videninstitutioner, virksomheder og iværksættere med at være på forkant med fremtidens teknologi, forretnings- og innovationsmodeller.

ICDK forbinder Danmark med  de stærkeste innovationsmiljøer verden over, leverer skræddersyet rådgivning og aktiverer relevante internationale partnere.

Kontakt

Martin Etchells Vigild
Trivselsekspert
Tlf.: +45 72 31 80 78
Email: mev@ufm.dk
Senest opdateret 04. november 2022