Gå til indhold

Om projektet

"Designing a happier student life for better learning" er et internationalt projekt, som har set på, hvordan vi designer et bedre studieliv. Projektet har samlet viden og erfaringer fra eksperter og forskere ved førende amerikanske universiteter, der arbejder med studieliv og -trivsel.

Casebillede

Hvorfor designer vi et bedre studieliv?

Forskning viser, at studerendes trivsel har en enorm indflydelse på deres uddannelsesrejse, og hvor succesfulde de bliver senere i livet. Når studerende føler sig glade, oplever at høre til og føler sig set, så er de meget bedre rustet til at lære og tage udfordringerne op i videregående uddannelse. Dermed er der også større sandsynlighed for succes på tværs af flere livsområder, herunder ægteskab, venskab, indkomst, arbejde og sundhed.

Desværre rapporterer én ud af fem danske studerende, at de føler sig stressede og én ud af ti, at de føler sig ensomme på studiet. Tallene kommer fra en nyere national undersøgelse lavet af Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Ministeriet har sat fokus på denne problemstilling med et politisk mål om at forbedre trivsel for alle studerende, og ikke kun de, der mistrives.

Kort om projektet


  • Gennemført 1. januar 2022 - 31. oktober 2023
  • I samarbejde med de videregående uddannelsesinstitutioner og studenterorganisationerne.
  • Organiseret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og Innovation Centre Denmark.

Sammen med Innovation Centre Denmark i Silicon Valley og Boston er der blevet gennemført et projekt med titlen ”Hvordan designer vi et bedre studieliv? - internationale erfaringer og kapacitetsopbygning”. Dette internationalt rettede projekt har samlet viden og erfaringer fra flere førende amerikanske universiteter, der arbejder med trivselsdagsordenen og har førende eksperter på området.

Projektet blev gennemført som et samarbejde med uddannelsesinstitutionerne og de studerende.  Det har budt på videndeling og inspiration. Forskellige aktiviteter indgik som en del af projektet, herunder en studietur, workshops, et seminar, to nationale konferencer og videndeling igennem publicering af specifikke cases, der har sat fokus på forskellige temaer indenfor trivselsfremme og de amerikanske erfaringer med disse. Projektet har desuden skabt et netværk både nationalt i Danmark på tværs af den videregående uddannelsessektor men også internationalt med amerikanske eksperter og institutioner.

På denne temaside kan du læse om nogle af de amerikanske initiativer og seneste forskning på området. Du kan downloade hver enkelt case, og den Outlook rapport, der har samlet viden og giver inspiration til, hvordan den kan bruges i en dansk sammenhæng.  Du kan også finde henvisning til Studietrivselskonferencen ´23 og Dansk-amerikansk Trivselsseminar '23, som markerede afslutningen på projektet.

Held og lykke!

God arbejdslyst med arbejdet for at alle studerende skal trives og lykkes med deres uddannelse - og hele livet!

Kontakt

Benedikta Harris
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 85 54
Email: bsha@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 13. maj 2024