Gå til indhold

Rekordhøjt beløb til at styrke dansk deltagelse i Horizon Europe

21. juni 2024
Der var rekord mange ansøgninger til puljen EUopSTART ved årets anden ansøgningsfrist. Uddannelses- og Forskningsstyrelsen uddeler derfor et ekstraordinært højt beløb på ca. 11 mio. kr. til 134 ansøgere fra både offentlige og private organisationer til at forfølge deres ambitioner i Horizon Europe.

Ansøgninger til årets anden ansøgningsrunde til puljen EUopSTART er nu evalueret, og alle ansøgere har netop fået svar på deres ansøgning. Uddannelses- og Forskningsstyrelsen modtog 201 ansøgere før fristen udløb den 22. maj 2024 og satte dermed rekord i antallet af ansøgninger i en enkelt ansøgningsrunde. På grund af den ekstraordinære interesse har det desværre ikke været muligt at imødekomme de mange ansøgere, selvom puljen for denne uddeling blev forhøjet med 2,5 millioner kroner.

134 ud af 201 ansøgere modtager nu op til 100.000 kroner til at udarbejde en ansøgning til Horizon Europe. De modtager samlet et tilskud på 11 millioner kroner fra Uddannelses- og Forskningsstyrelsen til at booste deres ambitioner om at deltage i international forskning og innovation via Horizon Europe.

Ud af de 134 modtagere af EUopSTART-støtte er 46 virksomheder.

Næste ansøgningsrunde til EUopSTART

Der kan løbende sendes ansøgninger til EUopSTART, men husk at du skal søge EUopSTART senest 30 dage før ansøgningsfristen på det EU-program eller -opslag, du vil søge.

Næste ansøgningsfrist til EUopSTART er den 22. september 2024.

Læs mere

Kontakt

Stefanie Bondy Jørgensen
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 82 17
Email: stbj@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside