Du er her: Forside Aktuelt Pressemeddelelser 2013 Arkitektskolen får nye rammer i Aarhus

Arkitektskolen får nye rammer i Aarhus

Arkitektskolen Aarhus skal samles i moderne og tidssvarende bygningsrammer i Aarhus midtby.

18. november 2013

Uddannelsesminister Morten Østergaard har den 18. november offentliggjort sit forslag, der skal føre til, at Arkitektskolen Aarhus fra årsskiftet 2016/2017 kan flytte ind i moderne og tidssvarende rammer på Godsbanearealet i Aarhus midtby.

Morten Østergaard imødekommer dermed et stort ønske fra Arkitektskolen Aarhus om at etablere sig som én bygningsmæssigt samlet institution i lokaler indrettet til undervisning. Arkitektskolen har cirka 750 studerende og 175 ansatte. I dag har institutionen til huse i lokaler fordelt på flere adresser i Aarhus midtby.

Uddannelsesministeriet, Arkitektskolen Aarhus og Aarhus Kommune har udarbejdet det grundlag, der ligger til grund for forslaget.

- Jeg har særligt lagt vægt på den attraktive beliggenhed på Godsbanearealerne. Den vil kommunen udvikle til en kreativ bydel, båret af en mangfoldighed af kulturinstitutioner. Det passer perfekt til Arkitektskolen Aarhus og giver mulighed for en synergi med de omkringliggende kultursteder. Jeg har sat kvalitet på den uddannelsespolitiske dagsorden, og kvalitet handler også om ordentlige fysiske rammer, hvor læring har gode vilkår, og de gode ideer kan spire, siger Morten Østergaard.
Arkitektskolen er en statsinstitution under Uddannelsesministeriet og er finansieret af årlige rammebevillinger på Finansloven.
- Det er et krav, at Arkitektskolen Aarhus kan drives i den nye bygning med de udgifter, den i dag bruger på husleje. Det vurderer både arkitektskolen og jeg, er realistisk, siger Morten Østergaard.

Der skal nu udarbejdes et konkret forslag til aktstykke, som hurtigst muligt skal forelægges for Folketingets Finansudvalg, hvis endelige tilslutning er en forudsætning for realiseringen af forslaget.


For yderligere oplysninger, kontakt:

Særlig rådgiver Jacob Blomgren Knudsen, tlf. 2237 0729, e-mail: jbkn@fivu.dk
Presseansvarlig Ingeborg Nielsen, tlf. 2211 0200, e-mail. imen@fivu.dk

Senest opdateret 19. november 2013