Gå til indhold
Du er her: Forside Aktuelt Pressemeddelelser 2013 Nye danske innovationscentre skal styrke internationale partnerskaber

Nye danske innovationscentre skal styrke internationale partnerskaber

Danmark styrker dansk innovation, forskning, vækst og beskæftigelse ved at indgå tætte relationer med forsknings- og udviklingsaktører på tre vækstmarkeder.

16. juni 2013

Danmark fordobler antallet af innovationscentre med åbningen af tre nye centre i henholdsvis Brasilien, Indien, Sydkorea.

Åbningen af de nye innovationscentre er et initiativ i regeringens innovationsstrategi, der blandt andet skal ruste danske virksomheder og videninstitutioner til den globale udvikling. Samtidig sætter den handling bag ordene i regeringens vækstmarkedsstrategier.

Innovationscentrene etableres i et samarbejde mellem Uddannelsesministeriet og Udenrigsministeriet. I forvejen har Danmark innovationscentre i Shanghai, München og Silicon Valley.

Uddannelsesminister Morten Østergaard fremhæver, at Danmark skal være et åbent land, der bruger de muligheder, globaliseringen tilbyder os.

- Vi styrker Danmarks globale muligheder ved at tiltrække ny viden, talenter og investeringer til gavn for vækst og beskæftigelse i Danmark. Innovationscentrene giver danske virksomheder og institutioner lettere adgang til førende international viden og bidrager til samarbejde om forskning og innovation mellem danske og udenlandske partnere. Det skal blandt andet medvirke til at tiltrække forskertalenter og dygtige studerende, der kan skabe danske forsknings- og uddannelsesmiljøer i verdensklasse, siger Morten Østergaard.

Danmark har valgt lande i vækst, som prioriterer forskning, innovation og uddannelse. De har alle stærke miljøer inden for eksempelvis fødevareforskning, cleantech og informations- og kommunikationsteknologi.

Handels- og investeringsminister Pia Olsen Dyhr udtaler:

- Med de nye innovationsindsatser kan vi nu hjælpe danske virksomheder med forskning og innovation på tre vigtige vækstmarkeder. Danske virksomheder får via centrene adgang til partnerskaber i internationale innovationsmiljøer. Gennem sådanne partnerskaber gør vi danske virksomheder mere konkurrencedygtige og hjælper dem med at udvikle løsninger til vækstmarkederne, siger Pia Olsen Dyhr.

Centrene tilbyder blandt andet målrettede rådgivningsforløb, inspiration, træning og sparring. De hjælper desuden med at etablere partnerskabsaftaler med førende udenlandske forskningsmiljøer og arbejder med tiltrækning af talent og samarbejder om studentermobilitet, så danske studerende og forskere i højere grad får et globalt afsæt.

Herudover arbejder centrene tæt sammen med Invest in Denmark og er med til at markedsføre danske forsknings- og innovationsmiljøer med henblik på tiltrækning af udenlandske investeringer til Danmark.

Officiel åbning den 17. juni

Den officielle åbning af centrene foregår i Eigtveds Pakhus i København ved en åbningskonference den 17. juni med deltagelse af uddannelsesministeren og handels- og investeringsministeren.

Her får de inviterede gæster fra forsknings- og uddannelsesmiljøerne og erhvervslivet en smagsprøve på innovationspotentialet på de tre vækstmarkeder. De to ministre og en række eksterne paneldeltagere vil give bud på, hvordan strategiske internationale forsknings-, innovations- og uddannelsespartnerskaber kan være med til at gøre Danmark gældende på vækstmarkederne.

På konferencen vil der også være mulighed for at møde de nye medarbejdere på innovationscentrene.

Pressen er velkommen.

Om Innovation Centre Denmark

  • Innovationscentrene er et samarbejde mellem Uddannelsesministeriet og Udenrigsministeriet. I år styrker Danmark yderligere innovationsindsatsen i Brasilien, Indien og Sydkorea
  • De eksisterende centre er placeret i Silicon Valley, München og Shanghai. Fokusområderne for disse centre er grønne teknologier, informations- og kommunikationsteknologi samt sundhed og biotek
  • Innovationscentrene arbejder tæt sammen med Invest in Denmark, og er med til at markedsføre danske forsknings- og innovationsmiljøer med henblik på tiltrækning af udenlandske investeringer til Danmark.

For yderligere oplysninger, kontakt:

Uddannelsesministeriet:
Kontorchef Kim Brinckmann, tlf.: 7231 8240, e-mail: kibr@fi.dk
Presse- og kommunikationskonsulent Steen Bruun Jensen, tlf. 4132 6030, sbj@fi.dk

Udenrigsministeriet, Eksportrådet:
Kontorchef Susanne Hyldelund, tlf. 3392 1392, e-mail: sushyl@um.dk

Senest opdateret 18. juni 2013