Du er her: Forside Aktuelt Pressemeddelelser 2013 Vejen til udlandsophold bliver lettere med ny hjemmeside

Vejen til udlandsophold bliver lettere med ny hjemmeside

En ny hjemmeside med informationer og fortællinger om studieophold i udlandet skal få flere studerende til at søge ud i verden i løbet af deres uddannelse.

17. juni 2013

Danmark skal konkurrere på viden, og vi skal kunne måle os med de bedste i verden. Vi får behov for en arbejdsstyrke, hvor flere har internationale erfaringer på CV’et – de erfaringer kan hentes ved at tage et studie- eller praktikophold i udlandet.

I dag tager 17 procent af de studerende på de videregående uddannelser en del af deres uddannelse i udlandet. I 2020 er målet, at halvdelen af alle studerende har et internationalt uddannelsesophold i bagagen.

Uddannelsesministeriet lancerer derfor en ny version af hjemmesiden gribverden.dk med tilhørende Facebook-side, der samler informationer og inspiration til studerende om studierelevante udlandsophold og på den måde sikrer en lettere vej til det rigtige udlandsophold.

Uddannelsesminister Morten Østergaard opfordrer alle studerende til at bruge hjemmesiden og søge ud i verden:

- Regeringens mål er, at alle studerende på de videregående uddannelser skal have et internationalt element i deres uddannelse. For at Danmark kan drage fuld nytte af globaliseringens muligheder for at skabe vækst og jobs, kræver det medarbejdere med et globalt udsyn og højt fagligt niveau med internationale kompetencer. At tage til udlandet i løbet af sin uddannelse er et karrierevalg, der giver mulighed for at opnå relevante kompetencer, som kan bruges senere i arbejdslivet, siger Morten Østergaard.

Den nye version af gribverden.dk er et af elementerne i uddannelsesministerens kommende internationaliseringsstrategi.

Gribverden.dk samler informationer, fortællinger og debatter:

  • Gribverden.dk indeholder blandt andet information om udenlandske universiteter, udlandsstipendieordningen og vejledning for dem, der ønsker en hel uddannelse i udlandet
  • Siden sætter desuden rammerne for, at studerende, der har studeret i udlandet, kan fortælle om deres udlandsophold til inspiration for andre
  • Hjemmesiden fungerer også som et redskab til vejledning for uddannelsesinstitutionernes internationale kontorer.

For yderligere information, kontakt:

Kontorchef Jacob Fuchs, Styrelsen for Universiteter og Internationalisering, tlf.: 7231 8630, e-mail: jfu@ui.dk.

Pressesekretær Carina Elkott, tlf.: 5090 0549, e-mail: care@fivu.dk

Senest opdateret 18. juni 2013