Gå til indhold

Virksomheder kan vinde 200.000 kroner for innovation

Alle danske virksomheder inviteres til at deltage i konkurrencen InnovationSTORM 2013, der sætter fokus på den storm af innovationer, der er med til at gøre Danmark til løsningernes land.

Hver dag stormer danske virksomheder frem med banebrydende, ambitiøse, overraskende, dagligdags, fornuftige, skæve og nødvendige innovationer.

Nu inviteres virksomhederne til at deltage i konkurrencen InnovationSTORM 2013.

Konkurrencen er udskrevet for at belønne nogle af de mange innovative produkter, processer og services, som dagligt udvikles i de danske virksomheder. Vinderen får 200.000 kroner. Der uddeles desuden fire præmier på 100.000 kroner.

Uddannelsesministeriet og Rådet for Teknologi og Innovation, RTI, står bag konkurrencen, og uddannelsesminister Morten Østergaard håber, at InnovationSTORM 2013 kan være med til at bringe masser af gode ideer frem, som kan inspirere og udvikle andre virksomheder.

- Danmark skal være løsningernes land, hvor innovative løsninger på såvel store som små danske og globale udfordringer omsættes til vækst og beskæftigelse og dermed øger Danmarks konkurrenceevne. Det bliver vi blandt andet ved at dele og samarbejde om viden. Mange danske virksomheder arbejder målrettet med innovative løsninger på alle planer, og jeg glæder mig til at se deres bidrag, siger Morten Østergaard.

Innovation er ikke én ting, men kan være en revolutionerende nyhed eller en lille forbedring med store konsekvenser. Innovation kan således være alt fra det nyudviklede produkt eller system til den forbedrede service, ydelse, proces eller teknologi, og kan overordnet ses som en udvikling, der er baseret på ny viden og/eller teknologi eller nye måder at anvende eksisterende viden på.

Mere konkret kan innovation være:

  • Indførelsen af et nyt eller særligt forbedret produkt, en særlig service, markedsføringsmetode eller en organisatorisk forandring.
  • Resultatet af aktiviteter rettet mod en forbedring af virksomhedens produkter, processer, salg og marketing eller organisation.

Formand for RTI Conni Simonsen opfordrer alle virksomheder til at deltage.

- Virksomheder, der investerer i forskning og udvikling, er i gennemsnit 15 procent mere produktive end virksomheder, der ikke forsker eller udvikler. Innovationer opstår, når virksomheder tilføres ny viden. Vi håber, at InnovationSTORM 2013 kan samle de gode eksempler på succesfulde innovationer og dermed inspirere alle virksomheder til at intensivere innovationsindsatsen, siger Conni Simonsen.

Alle virksomheder er velkomne

Danske virksomheder uanset branche eller fagområde kan tilmelde sig konkurrencen og indsende en ansøgning. I ansøgningen skal deltagerne fortælle:

  • Hvad virksomhedens innovation består af.
  • Hvordan virksomhedens innovation har gjort en forskel i form af for eksempel øget omsætning, større markedsandele, ekstra medarbejdere, øget eksport med videre.
  • Hvordan virksomhedens innovation kan have gjort en forskel for det øvrige samfund.

Ansøgningerne vurderes, og vinderne kåres, af et panel bestående af:

  • Marianne Tromborg, medstifter, Tromborg Aps
  • Martin Bendsøe, dekan ved DTU og præsident for ATV
  • Mette Lykke, medstifter, Endomondo
  • Preben Mejer, medstifter, InnovationLab
  • Vincent Hendricks, professor i filosofi, Københavns Universitet

Prisoverrækkelse

Prisoverrækkelsen foregår i Grev Moltkes Palæ i København den 25. september 2013. Uddannelsesminister Morten Østergaard overrækker præmierne.


For yderligere oplysninger, kontakt:

Shin Skovbølling Knudsen, tlf. 7231 8293, e-mail slsk@fi.dk
Pernille Slots Larsen, tlf. 7231 8293, e-mail psl@fi.dk
Presse- og kommunikationskonsulent Steen Bruun Jensen, tlf. 4132 6030, email sbj@fi.dk