Du er her: Forside Aktuelt Pressemeddelelser 2014 Det Frie Forskningsråd styrker dansk forskning

Det Frie Forskningsråd styrker dansk forskning

Ny evaluering understreger Det Frie Forskningsråds betydning for danske forskertalenters udviklingsmuligheder og dansk forsknings stærke internationale placering.

21. oktober 2014

Det Frie Forskningsråd spiller en nøglerolle i det danske forskningslandskab. Det konkluderer en ny, international evaluering af Det Frie Forskningsråd, DFF.

Evalueringen er udarbejdet af et panel af seks internationalt fremtrædende eksperter. Panelet vurderer, at DFF ved at yde bevillinger til de allerdygtig-ste forskertalenter har stor betydning for dansk forsknings succes, og at forskningsrådet nyder opbakning og anerkendelse i det danske forskningslandskab.

Evalueringsrapporten indeholder samtidig en række anbefalinger til DFF, regeringen og den danske forskningsverden generelt.

Uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen fremhæver, at evalueringen er et godt redskab i dansk forsknings bestræbelser på at fastholde sin styrkeposition.

- Evalueringen af Det Frie Forskningsråd bekræfter, at rådet spiller en afgørende rolle i det danske forskningslandskab - men også, at vi har en stor opgave foran os, hvis dansk forskning fortsat skal kunne måle sig med den bedste i verden. Blandt andet, at vi skal blive endnu bedre til at finde og støtte talenterne blandt de kvindelige forskere. Danmark går glip af en væsentlig del af den samlede talentmasse, når forskningsmiljøets fulde potentiale ikke udnyttes, siger Sofie Carsten Nielsen.
Panelet ser blandt andet også et uudnyttet potentiale i at give bedre vilkår for tværfaglig forskning og i at fremme international mobilitet blandt yngre forskere.

Det internationale evalueringspanel blev ledet af generalsekretær Dr. Wilhelm Krull fra VolkswagenStiftung. Dr. Wilhelm Krull forestod også evalueringen af Danmarks Grundforskningsfond i 2013.

Evalueringsarbejdet indebar blandt andet en omfattende analyse af DFF’s forskningsresultater og interview med en bred vifte af danske forskningsinteressenter, herunder universitetsledelser, private fonde og en lang række både unge og etablerede forskere.

Evalueringen præsenteres på en forskningskonference den 23. oktober i Moltkes Palæ i København.


For yderligere oplysninger, kontakt:

Kontorchef Johnny K. Mogensen, tlf:. 7231 8350, mobil: 50966289, e-mail: jkm@fi.dk
Presse- og kommunikationskonsulent Steen Bruun Jensen, tlf.: 4132 6030, e-mail: sbj@fi.dk

Senest opdateret 23. oktober 2014