Gå til indhold

Fem forskere belønnes med EliteForsk-prisen

25. februar 2015
Uddannelses- og Forskningsministeriets EliteForsk-pris 2015 uddeles til fem af landets dygtigste yngre forskere. H.K.H. Kronprinsesse Mary og uddannelses- og forskningsminister overrækker priserne.

Fem af Danmarks dygtigste forskere modtager EliteForsk-prisen 2015 på 1,2 millioner kroner. Heraf er 200.000 kroner en personlig hæderspris, mens 1.000.000 kroner går til forskningsaktiviteter

Priserne overrækkes den 26. februar af H.K.H. Kronprinsesse Mary ved en festlighed på Glyptoteket i København. Uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen præsenterer vinderne.

- EliteForsk-priserne er ikke kun en anerkendelse af landet dygtigste forskere, det er også en investering i fremtiden. Det er forskning, der skal gøre os klogere på verden og være med til at give svaret på nogle af de store udfordringer, vi står overfor. Fra behandling af livstruende sygdomme og bedre indsigt i vores kulturarv til nye bæredygtig energiformer, siger Sofie Carsten Nielsen.

Modtagere af EliteForsk-prisen 2015

Udover de fem EliteForsk-priser uddeler uddannelses- og forskningsministeren 20 EliteForsk-rejsestipendier à 200.000 kroner til talentfulde, unge ph.d.-studerende, som hermed kan henlægge deres studier for en kortere eller længere periode til de allerbedste internationale universiteter inden for deres respektive fagområder.

- Vi har en stor talentmasse af unge forskere i Danmark. Dem skal vi udfordre og vi skal give dem muligheder for at udfolde deres talent. EliteForsk-rejsestipendierne er både en stor hæder og en unik mulighed for, at de unge forskere kan tage ud i verden og blive endnu klogere på deres forskningsfelt, siger Sofie Carsten Nielsen.

Ved festlighederne på Glyptoteket vil Danmarks Grundforskningsfonds 12 nye ledere af Centers of Excellence og modtagere af Det Frie Forskningsråds Sapere Aude-bevillinger ligeledes blive hyldet.

Følg EliteForsk-prisoverrækkelsen på Twitter via #eliteforsk


For yderligere oplysninger, kontakt:

Projektleder Line Svenningsen, telefon 7231 8212, e-mail lines@fi.dk
Presse- og kommunikationskonsulent Steen Bruun Jensen, telefon 4132 6030, e-mail sbj@fi.dk

Handlinger tilknyttet webside