Gå til indhold

Offentliggørelse af årets adgangskvotienter skaber pres på ufm.dk

29. juli 2015
Når adgangskvotienterne til de videregående uddannelser bliver offentliggjort, besøger tusindevis af håbefulde ansøgere Uddannelses- og Forskningsministeriets hjemmeside på samme tid. Ministeriets servere er gjort parate til det store pres.

93.924* har i 2015 søgt om optagelse på en videregående uddannelse. I aften kl. 00:01 vil ansøgerne kunne se, hvilke karaktergennemsnit der skal til for at blive optaget på uddannelserne.

Flere tusinde vil klikke sig ind på ufm.dk, netop som tallene offentliggøres. På bare et par timer vil besøgstallet stige, så det svarer til én måneds normal trafik, og det sætter webserverne under voldsomt pres.

Godt forberedt

Uddannelses- og Forskningsministeriet har på baggrund af tidligere års erfaringer forberedt sig grundigt på begivenheden. Blandt andet har leverandørerne ligesom i 2014 optimeret og stresstestet hjemmesiden.

Hvis besøgende oplever, at ufm.dk kører langsomt eller er nede, bedes de have tålmodighed og vente et kvarter, før de prøver at klikke sig ind igen. 

Find oplysningerne på andre hjemmesider

Interesserede kan også finde oplysningerne andre steder på nettet, blandt andet på Uddannelsesguiden.dk - ug.dk -, på uddannelsesinstitutionernes hjemmesider og på flere mediers hjemmesider. Ministeriets Twitterprofil @UFM_UDD tweeter også om #optag15.


*Antallet af ansøgere er revideret i forhold til notatet opgjort den 6. juli 2015, da opgørelsen pr. 6. juli 2015 beklageligvis ikke indeholdt alle ansøgere. Fejlen har ikke haft betydning for optagelsesprocessen. 


For yderligere oplysninger, kontakt:

Webkoordinator Mikael Larsen, tlf.: 7231 8105, e-mail: mika@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside