Gå til indhold

Fem fremragende forskere hyldes med Eliteforsk-priser

23. februar 2017
H.K.H. Kronprinsesse Mary og uddannelses- og forskningsminister Søren Pind uddeler i dag EliteForsk-priser til fem af Danmarks dygtigste yngre forskere. Det er i år 11. gang, at Uddannelses- og Forskningsministeriets EliteForsk-priser uddeles.

Nanodroner mod kræftceller, internationale domstole, banebrydende fedmeforskning, det allermest avancerede matematik og grundlæggende forskning i, hvorfor vi gør som vi gør i vores sundhedsvæsen.

Årets fem Eliteforsk-vindere spænder bredt, og modtager alle i dag 1,2 millioner kroner som en påskønnelse af deres store indsats i forskningens tjeneste. Heraf er 200.000 kroner en personlig hæderspris, mens 1.000.000 kroner går til deres forskningsaktiviteter.

Priserne bliver uddelt af H.K.H. Kronprinsesse Mary og uddannelses- og forskningsminister Søren Pind ved et arrangement på Glyptoteket i København.

- Der er al mulig grund til at hylde de klogeste i dette land. Med Eliteforsk-priserne fejrer vi netop dem, som med talent og flid har frembragt banebrydende viden. De gør vores samfund rigere, og derfor skal vi fejre dem, siger Søren Pind

Modtagerne af Eliteforsk-prisen 2017 er:

Ved samme lejlighed modtager tyve dygtige ph.d.-studerende EliteForsk-rejsestipendier på 200.000 kr. Stipendierne hjælper til, at de studerende kan rejse ud i verden og dygtiggøre sig ved nogle af verdens bedste forskningsmiljøer.

- Det er vigtigt, at de dygtigste forskere også har et internationalt udsyn og suger den viden til sig, der findes uden for vores egne grænser. Derfor er jeg glad for, at unge og talentfulde ph.d.-studerende nu kan få viden og inspiration blandt førende forskere på de bedste uddannelsesinstitutioner i verden, siger Søren Pind.

Ved festlighederne på Glyptoteket vil de Sapere Aude-modtagere, der i 2016 modtog prestigefyldte forskningsbevillinger, samt vinderne af tre nye priser fra Innovationsfonden, ligeledes blive hyldet.


Yderligere oplysninger, kontakt:

Pressesekretær i Uddannelses- og Forskningsministeriet, Jakob Sejr Teichert: telefon 7231 9503 eller email jte@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside