Gå til indhold
Du er her: Forside Aktuelt Pressemeddelelser 2022 Festival bringer klimaforskningen tættere på danskerne og åbnes af H.K.H. Kronprinsesse Mary

Festival bringer klimaforskningen tættere på danskerne og åbnes af H.K.H. Kronprinsesse Mary

Sammen med H.K.H. Kronprinsesse Mary åbner uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen fredag den landsdækkende videnskabsfestival ”Forskningens Døgn”, der med flere end 700 events og foredrag over hele landet bringer viden om klimaforskning tættere på danskerne.

21. april 2022

Fra på fredag den 22. april og en uge frem rykker videnskaben ud på landets hospitaler, museer, biblioteker, skoler og kulturhuse.

Sammen med H.K.H. Kronprinsesse Mary skyder uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen videnskabsfestivalen ”Forskningens Døgn” i gang fra Roskilde, hvor et nyt forskningsprojekt med fokus på klima og miljø i danske fjorde samtidig bliver sat i gang.

Festivalen har i år fokus på klimaforskning og mulige løsninger for en mere bæredygtig fremtid. De mere end 700 events og foredrag er gratis, og festivalen varer, trods sit navn, i syv dage fra fredag den 22. april til fredag den 29. april.

Festivalen sluttes af med et liveprogram på TV2 lørdag den 30. april kl. 20.00 til 21.30.

Uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen siger:

”Efter en lang periode med corona er Forskningens Døgn tilbage. Over hele landet er der mulighed for at komme helt tæt på den forskning og videnskab, som er helt afgørende for nye fremskridt, og som bidrager med indsigter, forståelse og grundlag for handling. Det gælder ikke mindst forskning i de klimaforandringer, vi og fremtidige generationer står over for. Det er sundt engang imellem at tage videnskaben og forskningen ud af laboratorierne og tæt på borgerne. Det er en god mulighed for os som borgere til at blive klogere på vigtige emner og for forskerne til at fortælle om deres forskning. Jeg håber, at mange vil deltage”.


For yderligere oplysninger:

Pressehenvendelser kan rettes til Uddannelses- og Forskningsministeriets pressetelefon: 7231 8181 eller mail: presse@ufm.dk

Senest opdateret 21. april 2022