Gå til indhold

Danmark blandt verdens mest innovative lande

19. februar 2008
EU-Kommissionen udråber nu Danmark som et af verdens mest innovative lande. Således kommer Danmark ind på en femteplads blandt de førende lande, som er Sverige, Finland, Tyskland, Israel, Japan, Schweiz, England og USA.

EU-Kommissionen udråber nu Danmark som et af verdens mest innovative lande.

Således kommer Danmark ind på en femteplads blandt de førende lande, som er Sverige, Finland, Tyskland, Israel, Japan, Schweiz, England og USA. Det er konklusionen i "European Innovation Scoreboard 2007", som er offentliggjort for kort tid siden.

– Når Danmark placeres som et af verdens mest innovative lande, så er det først og fremmest et skulderklap til samarbejdet mellem universiteter og erhvervslivet, der efterhånden er blevet bygget op. Det er helt centralt, når det handler om at omsætte ny viden til vækst og nye arbejdspladser, siger videnskabsminister Helge Sander.
– Men undersøgelsen viser også, at der fortsat er behov for forbedringer. På en række områder ligger vi knap så godt, og konkurrencen i toppen er skærpet. Derfor vil vi allerede i år præsentere tre nye initiativer, der skal bidrage til at cementere Danmarks position som et førende innovativt samfund.

Der er tale om tre strategier med konkrete initiativer for innovation i serviceerhvervene, medarbejderdreven innovation og innovationsalliancer mellem den offentlige og private sektor.

EU-undersøgelsen er opdelt i fem kategorier. I kategorierne for innovationsvilkår, innovation, iværksætteri og immaterielle rettigheder er Danmark helt i top, men når det kommer til at producere og udnytte ny viden, er der plads til forbedringer.

Videnskabsministeriet og Rådet for Teknologi og Innovation lancerede sidste år handlingsplanen InnovationDanmark 2007-2010 med flere end 70 initiativer for innovation og videnspredning.


Videnskabsminister Helge Sander kan kontaktes via kommunikationschef Niels Hovmand på tlf.: 3392 9737 eller på mobil: 4082 8958.

Handlinger tilknyttet webside