Gå til indhold

Pressemeddelelser 2008

Her kan du læse udvalgte pressemeddelelser fra 2008.
Viser 1-30 af 88 resultater
Seks videnmiljøer valgt til at investere statslige millioner i iværksættere
Publiceringsdato 22. december 2008 Videnskabsminister Helge Sander har udvalgt de innovationsmiljøer, som i perioden 2009-2011 skal bistå videnbaserede danske iværksættere med klog kapital i form af professionel rådgivning og risikovillige investeringer.
Elite-satsning: En halv mia. kr. til sundhed og ren energi
Publiceringsdato 17. december 2008 Videnskabsminister Helge Sander har tildelt fire store forsknings-satsninger knap en halv mia. kr. efter skarp konkurrence blandt 28 projektansøgninger fra universiteterne og bedømmelse af internationalt ekspertpanel.
Sander inviterer erhvervslivet til samarbejde om grøn forskning
Publiceringsdato 11. december 2008 Videnskabsminister Helge Sander inviterer nu erhvervslivet til et tættere samarbejde om en grøn forskningsstrategi. Det sker som reaktion på de faldende private investeringer i forskning og udvikling i Danmark.
Vil du forske på Stanford eller Berkeley?
Publiceringsdato 10. december 2008 Danske forskere kan nu komme ind på verdens førende forskermiljøer inden for blandt andet brugerdreven innovation, it, energi- og klimaforskning på eliteuniversiteter i USA.
Nyt europæisk forskningsanlæg skal være et reelt Øresundsprojekt
Publiceringsdato 10. december 2008 – Hvis det lykkes at etablere nyt forskningsanlæg i verdensklasse til 11 mia. kr. i Lund og dermed i Øresundsregionen, har vi sikret en ESS-afdeling på den danske side af Øresund. Dermed opnår vi det bedst mulige samspil med de øvrige danske forsknings- og innovationsaktiviteter, siger Helge Sander.
Helge Sander til Nobelpris-overrækkelse i Stockholm
Publiceringsdato 09. december 2008 Videnskabsminister Helge Sander er for første gang i sine syv år som videnskabsminister blevet inviteret til festlighederne i forbindelse med uddelingen af Nobel-priserne. Det sker i morgen, onsdag den 10. december, i Stockholms Koncerthus.
Universitetsevalueringen skudt i gang
Publiceringsdato 05. december 2008 For at sikre en fortsat god udvikling for de danske universiteter og følge op på universitetsfusionerne bliver der i 2009 gennemført en uafhængig evaluering.
Sander: Rimeligt antal dispensationer fra adgangskrav
Publiceringsdato 04. december 2008 Universiteterne gav i forbindelse med optaget i sommer flere end 1.500 dispensationer fra de specifikke adgangskrav til studierne.
Danmark tilslutter sig nye ESA-programmer
Publiceringsdato 27. november 2008 Dansk deltagelse i flere rumbaserede klimaprogrammer, i det videnskabelige arbejde på den internationale rumstation samt det europæiske Mars-program, herunder en robotmission til Mars.
Sander: Forældres uddannelse betyder stadig for meget
Publiceringsdato 26. november 2008 Idegruppen om social arv har offentliggjort en lang række forslag, som skal styrke den sociale uddannelsesmobilitet på universiteterne.
Skal fars og mors uddannelse bestemme dit liv?
Publiceringsdato 25. november 2008 Idegruppen om social arv offentliggør en lang række forslag, som skal sikre flere mønsterbrydere på de danske universiteter.
OECD og Videnskabsministeriet bag international konference om grøn it
Publiceringsdato 25. november 2008 Videnskabsministeriet er vært for en OECD-konference om informations- og kommunikationsteknologiens potentiale i forhold til at bekæmpe klimaændringerne og forbedre miljøindsatsen.
Grøn forskningsstrategi i støbeskeen
Publiceringsdato 24. november 2008 Videnskabsminister Helge Sander lægger nu op til en egentlig strategi for, hvordan Danmark kan omstille sig til en grøn økonomi gennem forskning og innovation.
Brasilien inviterer Danmark til tættere klimasamarbejde
Publiceringsdato 21. november 2008 Videnskabsminister Helge Sander tog på regeringens vegne imod en direkte invitation fra den brasilianske videnskabsminister Sergio Rezende, til et tættere samarbejde om forskning og ny teknologi på klimaområdet.
Videnskabsministeren besøger Brasilien
Publiceringsdato 14. november 2008 Det danske klimadiplomati forud for FN's klimatopmøde i København fortsætter i den kommende uge. Det sker, når videnskabsminister Helge Sander rejser til São Paulo i Brasilien for at deltage i en international klimakonference med fokus på biobrændsel.
Hver tredje internationale studerende får arbejde i Danmark
Publiceringsdato 12. november 2008 Mere end 30 procent af de internationale studerende på de videregående uddannelser i Danmark får job her i landet, umiddelbart efter endt uddannelse. Det viser en ny opgørelse fra Videnskabsministeriet.
Ny formand for Det Strategiske Forskningsråd
Publiceringsdato 12. november 2008 Videnskabsminister Helge Sander har udpeget direktør, professor Peter Olesen til ny formand for Det Strategiske Forskningsråd.
Ny værktøjskasse skal lette samarbejde mellem forskning og erhverv
Publiceringsdato 06. november 2008 Ny værktøjskasse skal gøre det lettere for virksomheder og universiteter at indgå aftaler om samarbejde og patentrettigheder. Bag det nye initiativ står Johan Schlüter-udvalget – en ekspertgruppe nedsat af Videnskabsministeriet sammen med erhvervslivets og forskningsinstitutionernes organisationer.
Globaliseringsaftale sikrer milliardinvesteringer i fremtiden
Publiceringsdato 05. november 2008 Regeringen har sammen med Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstre i dag indgået en aftale om fordelingen af godt fire milliarder kroner i 2009-2012 fra den såkaldte globaliseringspulje.
Afsluttende møde om globaliseringsreserven kl. 14 i Finansministeriet
Publiceringsdato 05. november 2008 Videnskabsminister Helge Sander og forskningsordførerne fra regeringspartierne og Socialdemokraterne, Det Radikale Venstre og Dansk Folkeparti mødes i dag kl. 14 med finansminister Lars Løkke Rasmussen og partiernes finansordførere i Finansministeriet, Rentekammeret.
Stigende beskæftigelse for kandidater fra universiteterne
Publiceringsdato 29. oktober 2008 Når de unge forlader universitetsstudiet med eksamensbevis i rygsækken, er der stadigt færre, som døjer med ledighed og svær overgang til arbejdsmarkedet.
Fælles nordisk flagskib: Eliteforskning inden for klima, energi og miljø
Publiceringsdato 28. oktober 2008 De nordiske forskningsministre har godkendt en storstilet, fælles nordisk satsning på eliteforskning inden for klima, energi og miljø.
Konference om Galathea 3-ekspedition
Publiceringsdato 21. oktober 2008 Videnskabsminister Helge Sander inviterer nu alle Galathea 3-ekspeditionens deltagere til et opsamlingsarrangement.
Decentrale finanslovsforhandlinger indledes i aften
Publiceringsdato 09. oktober 2008 Videnskabsminister Helge Sander indleder i aften de decentrale finanslovsforhandlinger på Christiansborg.
Tre milliarder skal fordeles til forskning og udvikling
Publiceringsdato 03. oktober 2008 – Regeringen vil sikre forsknings- og innovationsmiljøerne en stabil planlægningshorisont. Derfor ønsker vi ikke alene i år at fordele den ene mia. kr. i 2009, men også to mia. kr. fra globaliseringspuljen for 2010, siger videnskabsminister Helge Sander.
Sander: Digitalisering skal stimulere innovation i ministerierne
Publiceringsdato 03. oktober 2008 – It og digitalisering skal stimulere innovation og udvikling, også i ministerierne, siger videnskabsminister Helge Sander i en kommentar til en ny vejledning om ministeriernes it-strategier.
EU på vej mod et indre marked for viden
Publiceringsdato 26. september 2008 EU skal bruges i kampen mod de store samfundsmæssige udfordringer som f.eks. klimaforandringer, miljøkatastrofer og kroniske sygdomme. Derfor sætter medlemslandene nu turbo på planerne om at skabe et indre marked for viden med fælles forskningsprogrammer og med flere frihedsgrader til forskerne.
Videnskabsministeren sætter fokus på studenterdemokratiet
Publiceringsdato 25. september 2008 Efter års reformer af universiteternes økonomi og ledelsesforhold er tiden kommet til at vende blikket indad for at se på, hvad der skal til for at gøre studielivet endnu mere attraktivt for den enkelte.
Danmark får universitetscenter i Beijing
Publiceringsdato 24. september 2008 Danske studerende, forskere og virksomheder kan nu se frem til et dansk universitetscenter i Kinas hovedstad Beijing. Det er planen, at byggeriet vil starte allerede til næste år, og at det vil stå klart i 2013.
Presseinvitation: Dansk universitetscenter i Kina
Publiceringsdato 23. september 2008 Repræsentanter for medierne inviteres hermed til pressemøde om etableringen af et dansk universitetscenter for forskning og uddannelse i Beijing.