Gå til indhold

Pressemeddelelser 2008

Her kan du læse udvalgte pressemeddelelser fra 2008.
Viser 1-30 af 88 resultater
Elite-satsning: En halv mia. kr. til sundhed og ren energi

Videnskabsminister Helge Sander har tildelt fire store forsknings-satsninger knap en halv mia. kr. efter skarp konkurrence blandt 28 projektansøgninger fra universiteterne og bedømmelse af internationalt ekspertpanel.

Vil du forske på Stanford eller Berkeley?

Danske forskere kan nu komme ind på verdens førende forskermiljøer inden for blandt andet brugerdreven innovation, it, energi- og klimaforskning på eliteuniversiteter i USA.

Nyt europæisk forskningsanlæg skal være et reelt Øresundsprojekt

– Hvis det lykkes at etablere nyt forskningsanlæg i verdensklasse til 11 mia. kr. i Lund og dermed i Øresundsregionen, har vi sikret en ESS-afdeling på den danske side af Øresund. Dermed opnår vi det bedst mulige samspil med de øvrige danske forsknings- og innovationsaktiviteter, siger Helge Sander.

Helge Sander til Nobelpris-overrækkelse i Stockholm

Videnskabsminister Helge Sander er for første gang i sine syv år som videnskabsminister blevet inviteret til festlighederne i forbindelse med uddelingen af Nobel-priserne. Det sker i morgen, onsdag den 10. december, i Stockholms Koncerthus.

Universitetsevalueringen skudt i gang

For at sikre en fortsat god udvikling for de danske universiteter og følge op på universitetsfusionerne bliver der i 2009 gennemført en uafhængig evaluering.

Danmark tilslutter sig nye ESA-programmer

Dansk deltagelse i flere rumbaserede klimaprogrammer, i det videnskabelige arbejde på den internationale rumstation samt det europæiske Mars-program, herunder en robotmission til Mars.

Grøn forskningsstrategi i støbeskeen

Videnskabsminister Helge Sander lægger nu op til en egentlig strategi for, hvordan Danmark kan omstille sig til en grøn økonomi gennem forskning og innovation.

Brasilien inviterer Danmark til tættere klimasamarbejde

Videnskabsminister Helge Sander tog på regeringens vegne imod en direkte invitation fra den brasilianske videnskabsminister Sergio Rezende, til et tættere samarbejde om forskning og ny teknologi på klimaområdet.

Videnskabsministeren besøger Brasilien

Det danske klimadiplomati forud for FN's klimatopmøde i København fortsætter i den kommende uge. Det sker, når videnskabsminister Helge Sander rejser til São Paulo i Brasilien for at deltage i en international klimakonference med fokus på biobrændsel.

Ny værktøjskasse skal lette samarbejde mellem forskning og erhverv

Ny værktøjskasse skal gøre det lettere for virksomheder og universiteter at indgå aftaler om samarbejde og patentrettigheder. Bag det nye initiativ står Johan Schlüter-udvalget – en ekspertgruppe nedsat af Videnskabsministeriet sammen med erhvervslivets og forskningsinstitutionernes organisationer.

Afsluttende møde om globaliseringsreserven kl. 14 i Finansministeriet

Videnskabsminister Helge Sander og forskningsordførerne fra regeringspartierne og Socialdemokraterne, Det Radikale Venstre og Dansk Folkeparti mødes i dag kl. 14 med finansminister Lars Løkke Rasmussen og partiernes finansordførere i Finansministeriet, Rentekammeret.

Konference om Galathea 3-ekspedition

Videnskabsminister Helge Sander inviterer nu alle Galathea 3-ekspeditionens deltagere til et opsamlingsarrangement.

Tre milliarder skal fordeles til forskning og udvikling

– Regeringen vil sikre forsknings- og innovationsmiljøerne en stabil planlægningshorisont. Derfor ønsker vi ikke alene i år at fordele den ene mia. kr. i 2009, men også to mia. kr. fra globaliseringspuljen for 2010, siger videnskabsminister Helge Sander.

EU på vej mod et indre marked for viden

EU skal bruges i kampen mod de store samfundsmæssige udfordringer som f.eks. klimaforandringer, miljøkatastrofer og kroniske sygdomme. Derfor sætter medlemslandene nu turbo på planerne om at skabe et indre marked for viden med fælles forskningsprogrammer og med flere frihedsgrader til forskerne.

Videnskabsministeren sætter fokus på studenterdemokratiet

Efter års reformer af universiteternes økonomi og ledelsesforhold er tiden kommet til at vende blikket indad for at se på, hvad der skal til for at gøre studielivet endnu mere attraktivt for den enkelte.

Danmark får universitetscenter i Beijing

Danske studerende, forskere og virksomheder kan nu se frem til et dansk universitetscenter i Kinas hovedstad Beijing. Det er planen, at byggeriet vil starte allerede til næste år, og at det vil stå klart i 2013.

Handlinger tilknyttet webside