Gå til indhold

Ny formand for Det Strategiske Forskningsråd

12. november 2008
Videnskabsminister Helge Sander har udpeget direktør, professor Peter Olesen til ny formand for Det Strategiske Forskningsråd.

Videnskabsminister Helge Sander har udpeget direktør, professor Peter Olesen til ny formand for Det Strategiske Forskningsråd.

– Jeg er meget glad, fordi Peter Olesen vil påtage sig opgaven som formand for bestyrelsen for Det Strategiske Forskningsråd. Peter Olesen har de helt rigtige kvalifikationer. Han har en solid erfaring både fra den offentlige og private forskning og med internationalt forskningssamarbejde. Det er vigtige forudsætninger for at løse den strategiske forsknings udfordringer med at etablere store forskningscentre og forskningsalliancer, der gør, at dansk forskning står stærkere i den skarpe internationale konkurrence. Jeg glæder mig til samarbejdet med Peter Olesen, siger Helge Sander.

Peter Olesen har de seneste otte år været koncerndirektør med ansvar for forskning og udvikling i Chr. Hansen, hvor han bl.a. har stået for forskning og udvikling af enzymer og bakteriekulturer til mælke-, kød- og vinprodukter. Han har både i kommercielt og offentligt regi været primus motor for en styrket og mere strategisk forskningsindsats på sundhedsfremmende egenskaber i fødevarer. Peter Olesen er fortsat aktiv i konsulent- og bestyrelsesarbejde og er medlem af en række råd, udvalg og tænketanke vedrørende forskning og innovation rettet mod sundere fødevarer.

Peter Olesen er for nylig udnævnt som adjungeret professor på KU LIFE. Han har tidligere været adjungeret professor ved Botanisk Institut, Københavns Universitet, i årene 1986-91 og 1993-98. Peter Olesen har desuden i en årrække undervist på KU LIFE og på DTU.

Peter Olesen har tidligere været formand for programkomiteen Fødevarer og Sundhed under Det Strategiske Forskningsråd 2004-06.

Ministeren takker også den afgåede formand Peter Elvekjær.

– Forskningsdirektør Peter Elvekjær fra Grundfos har med sin fornemme indsats været med til at opbygge grundlaget for Det Strategisk Forskningsråds virke siden 2004. Det Strategiske Forskningsråd har en vigtig rolle i forskningen. Ikke mindst med de midler, der netop er afsat i den nye aftale om globaliseringsmidler for 2009 og 2010, kan vi arbejde videre med strategisk forskning og målet om at bidrage til løsninger på vigtige samfundsproblemer inden for eksempelvis energi, klima, sundhed og uddannelse, siger Helge Sander.

Videnskabsminister Helge Sander kan kontaktes via Videnskabsministeriets informationschef Allan Boldt, tlf.: 3392 9739, abo@vtu.dk.

Handlinger tilknyttet webside