Gå til indhold

Videnskabsministeren besøger Brasilien

14. november 2008
Det danske klimadiplomati forud for FN's klimatopmøde i København fortsætter i den kommende uge. Det sker, når videnskabsminister Helge Sander rejser til São Paulo i Brasilien for at deltage i en international klimakonference med fokus på biobrændsel.

Det danske klimadiplomati forud for FN's klimatopmøde i København fortsætter i den kommende uge.

Det sker, når videnskabsminister Helge Sander fra tirsdag den 18. november til lørdag den 22. november rejser til São Paulo i Brasilien for at deltage i en international klimakonference med fokus på biobrændsel – en af fremtidens miljøvenlige energikilder, som i princippet er CO2-neutral.

Det er Brasiliens præsident Lula da Silva, som står for konferencen, og som har inviteret den danske statsminister Anders Fogh Rasmussen som indlægsholder. Da statsministeren imidlertid er forhindret, deltager videnskabsministeren på vegne af den danske regering. Flere end 70 lande vil være repræsenteret.

– Svarene på klimaudfordringerne finder vi bl.a. i ny viden og nye teknologier på energiområdet. Det gælder f.eks. inden for biobrændsel, hvor Danmark allerede er langt fremme i den teknologiske udvikling. En øget dansk videneksport kan bidrage til, at lande som Brasilien styrker klimaindsatsen. Samtidig kan vi selv lære af Brasiliens mangeårige erfaringer med produktion af traditionel biobrændsel, siger videnskabsminister Helge Sander.

Brasilien har i forvejen en udviklet infrastruktur og produktion af traditionel biobrændsel, hvor f.eks. sukkerrør omdannes til energi. Flere danske virksomheder og videnmiljøer er langt fremme i udviklingen af den såkaldte 2. generations biobrændsel, hvor affald – modsat afgrøder – omdannes til energi.

Videnskabsministeren mødes under sit ophold med den brasilianske sammenslutning af sukkerrørsproducenter, UNICA, der samarbejder med en række danske virksomheder om netop udviklingen af fremtidens biobrændsel.

Videnskabsministeren besøger desuden Brasiliens største og mest anerkendte universitet – University of São Paulo – med flere end 77.000 studerende.

– Brasilien er et land i en rivende udvikling – også på videnområdet. Det giver nye muligheder for Danmark – både i form af eksport og et tættere samspil med attraktive videnmiljøer, siger videnskabsminister Helge Sander.


Videnskabsminister Helge Sander kan i Brasilien kontaktes via kommunikationschef Niels Hovmand på mobil: 4082 8958 eller e-mail: nho@vtu.dk.

Handlinger tilknyttet webside