Gå til indhold

Presseinvitation: Dansk universitetscenter i Kina

23. september 2008
Repræsentanter for medierne inviteres hermed til pressemøde om etableringen af et dansk universitetscenter for forskning og uddannelse i Beijing.

Repræsentanter for medierne inviteres hermed til pressemøde om etableringen af et dansk universitetscenter for forskning og uddannelse i Beijing.

Pressemødet finder sted:

Onsdag den 24. september kl. 11:45
Christiansborg, "Grønlandsværelset" (vær. 1-009)
Folketinget, 1240 København K.

Ved pressemødet deltager bl.a. videnskabsminister Helge Sander og talsmanden for Danske Universiteter, rektor Jens Oddershede.

På pressemødet vil der blive fremlagt afgørende nyt om det danske universitetscenters placering og fysiske rammer, fagområder og aktiviteter, involverede partnere samt økonomi.

Kina er efter USA det land i verden, der investerer mest i forskning og udvikling, og Kina huser også nogle af verdens absolutte eliteuniversiteter og førende højteknologiske virksomheder.

Der er i dag knap 80 aftaler om samarbejde mellem danske og kinesiske universiteter på uddannelsesområdet og cirka 250 aftaler på forskningsområdet.

Flere end 350 danske virksomheder er til stede i Kina og efterspørger i stigende grad arbejdskraft med kendskab til både dansk og kinesisk virksomhedskultur.

Etableringen af et dansk universitetscenter i Kina er en direkte opfølgning på den danske strategi for et tættere samspil med Kina, hvad angår forskning, udvikling og uddannelse. Læs mere om den danske Kina-strategi på www.vtu.dk.


For yderligere information kontakt: kommunikationschef i Videnskabsministeriet Niels Hovmand på tlf.: 3392 9737 eller på mobil: 4082 8958.

Handlinger tilknyttet webside