Gå til indhold

Videnskabsministeren sætter fokus på studenterdemokratiet

25. september 2008
Efter års reformer af universiteternes økonomi og ledelsesforhold er tiden kommet til at vende blikket indad for at se på, hvad der skal til for at gøre studielivet endnu mere attraktivt for den enkelte.

Efter års reformer af universiteternes økonomi og ledelsesforhold er tiden kommet til at vende blikket indad for at se på, hvad der skal til for at gøre studielivet endnu mere attraktivt for den enkelte. Det handler om at tiltrække flere unge til fremtidens videregående uddannelser, så derfor er alt til debat.

Det var hovedbudskabet fra videnskabsminister Helge Sander, da han onsdag eftermiddag mødtes med repræsentanter fra 10 studenterorganisationer i Danmark. Ministeren havde selv indkaldt til mødet som opfølgning på et møde i maj, hvor han opfordrede de studerende til at udarbejde konkrete forslag. 34 større og mindre initiativer fra de studerende blev præsenteret på mødet.

Studenterdemokratiet var et af temaerne på mødet. Et tema, der også er på dagsordenen i forbindelse med næste års evaluering af universitetsfusionerne:

– Vi skal ikke lave nye institutioner for institutionernes egen skyld. Men hvis der reelt er et behov blandt de studerende for en slags "studenterombudsmand", der kan tage sig af de sager, hvor andre myndigheder ikke kan gå ind – så er det noget, som vi må se nærmere på, siger videnskabsminister Helge Sander.
– Det er endnu for tidligt at tage stilling til konkrete modeller, men jeg vil gerne undersøge, om der eksisterer manglende muligheder for at klage, der kan have en negativ betydning for den enkelte studerendes retsfølelse.

På mødet kom det også frem, at en række af de studenterpolitiske organisationer oplever en manglende indflydelse på universiteterne:

– Jeg er meget forundret over, at politiske studenterorganisationer tilsyneladende føler sig sat delvist uden for indflydelse. Det må være i studenterdemokratiets ånd, at forskellige organisationer kan repræsentere de studerende på universiteterne, siger Helge Sander.

Han vil nu drøfte sagen med universiteternes ledelser og undersøge hvorvidt, der eksisterer formelle barrierer for repræsentationen af partipolitiske studenterorganisationer i de besluttende organer.


Videnskabsminister Helge Sander kan kontaktes via kommunikationschef Niels Hovmand på tlf.: 3392 9737 eller mobil: 4082 8958.

Handlinger tilknyttet webside