Gå til indhold

Skal fars og mors uddannelse bestemme dit liv?

25. november 2008
Idegruppen om social arv offentliggør en lang række forslag, som skal sikre flere mønsterbrydere på de danske universiteter.

Idegruppen om social arv offentliggør en lang række forslag, som skal sikre flere mønsterbrydere på de danske universiteter.

Videnskabsminister Helge Sander nedsatte i foråret Idegruppen om social arv med prorektor Hanne Kathrine Krogstrup, Aalborg Universitet, som formand. Idegruppen offentliggør i morgen deres rapport og anbefalinger og repræsentanter for medierne inviteres i den anledning til pressemøde:

onsdag den 26. november kl. 12.30
i Grundlovsværelset (det tidligere Grønlandsværelse)
på Christiansborg i København

Prorektor Hanne Kathrine Krogstrup præsenterer Idegruppens arbejde og anbefalinger, og videnskabsminister Helge Sander kommenterer på gruppens forslag.

Regeringens målsætning er, at 50 procent af en ungdomsårgang i 2015 skal fuldføre en videregående uddannelse. Skal dette mål nås, skal der fokus på de unge, der har evnerne, men alligevel fravælger en videregående uddannelse.

Idegruppen sætter fokus på, hvad der kan gøres for at sikre flere mønsterbrydere – og dermed øget social uddannelsesmobilitet – på de danske universiteter.


Der er adgang til Folketinget – og dermed til pressemødet – ved forevisning af gyldigt pressekort.

Handlinger tilknyttet webside