Gå til indhold

OECD og Videnskabsministeriet bag international konference om grøn it

25. november 2008
Videnskabsministeriet er vært for en OECD-konference om informations- og kommunikationsteknologiens potentiale i forhold til at bekæmpe klimaændringerne og forbedre miljøindsatsen.

Videnskabsministeriet er vært for en OECD-konference om informations- og kommunikationsteknologiens potentiale i forhold til at bekæmpe klimaændringerne og forbedre miljøindsatsen.

Angel Gurría, generalsekretær for OECD, og videnskabsminister Helge Sander vil åbne konferencen, som holdes den 27.-28. maj 2009 i Helsingør.

– Hvis vi skal have en økonomi, som er baseret på en lav CO2-udledning, er innovation og indførelse af ny teknologi afgørende, siger Angel Gurría.
– For det første for at fremskaffe flere teknologier og for at fremme disse teknologiers potentiale i forhold til at imødegå klimaændringerne. Og for det andet for at reducere omkostningerne i forbindelse med helt nye teknologier, der skal være ikke-forurenende eller skal kunne reducere udledningerne. Udvikling og anvendelse af nye teknologier vil bidrage til lavere fremtidige omkostninger for at mindske klimaændringerne, siger OECD's generalsekretær.
– Vi skal styrke internationalt samarbejde omkring forskning, innovation og teknologisk udvikling for at kunne håndtere de klimarelaterede problemer og andre væsentlige, miljømæssige udfordringer, siger Helge Sander.
– Derfor er det så vigtigt at fokusere på grøn it. Både for at forbedre IKT-sektorens miljøindsats og for at fremme anvendelse af miljøforbedrende it-løsninger inden for alle samfundsområder. Konferencen i Helsingør kan yde et væsentligt bidrag til FN's klimatopmøde i København i slutningen af 2009, siger videnskabsministeren.

OECD-konferencen er en opfølgning på en OECD-workshop i København i maj i år  og på OECD's ministermøde om den digitale økonomi i Seoul i juni i år .

Formålet med konferencen er at samle politiske beslutningstagere, repræsentanter for erhvervslivet og akademiske eksperter for at drøfte og fremme den politiske dagsorden vedrørende IKT-områdets rolle i forhold til klimaændringer og forbedring af miljøindsatsen.


For yderligere kommentarer fra videnskabsminister Helge Sander kontakt Videnskabsministeriets informationschef Allan Boldt, telefon +45 3392 9739, e-mail abo@vtu.dk.

For yderligere information om konferencen, kontakt venligst:

OECD, Graham Vickery, telefon: +33 1 4524 9387, e-mail graham.vickery@oecd.org.

IT- og Telestyrelsen, Henrik Kjær, telefon +45 3545 0108, e-mail hkj@itst.dk.

Handlinger tilknyttet webside