Gå til indhold

Hver tredje internationale studerende får arbejde i Danmark

12. november 2008
Mere end 30 procent af de internationale studerende på de videregående uddannelser i Danmark får job her i landet, umiddelbart efter endt uddannelse. Det viser en ny opgørelse fra Videnskabsministeriet.

Mere end 30 procent af de internationale studerende på de videregående uddannelser i Danmark får job her i landet, umiddelbart efter endt uddannelse. Det viser en ny opgørelse fra Videnskabsministeriet.

– Det er pæne tal, som bekræfter, at Danmark er et attraktivt sted at bo og arbejde for dygtige unge forskere og højtuddannede, siger videnskabsminister Helge Sander.
– Vi må naturligvis bestræbe os på at gøre det endnu nemmere og mere attraktivt at blive, både mht. karrierevejledning fra universiteterne, opsøgende arbejde fra virksomhederne og mere opmærksomhed på eventuelle barrierer fra politisk hold.
– Dels kan de internationale unge bidrage til at imødekomme virksomhedernes behov for kvalificeret arbejdskraft, dels giver job i Danmark efter uddannelse en endnu stærkere dansk tilknytning til de udenlandske forskningsmiljøer, de unge evt. senere i karrieren bliver tilknyttet, siger Helge Sander.

Videnskabsministeriet har øget fokus på koblingen mellem tiltrækning af internationale studerende og arbejdsgivernes behov for højt kvalificeret arbejdskraft. Eksempelvis blev der for nylig afholdt en uddannelses- og karrieredag i Shanghai, Kina, hvor højt kvalificerede kinesiske studerende havde mulighed for at møde både danske uddannelsesinstitutioner og danske virksomheder.

– Vi vil meget gerne udbygge samarbejdet med danske virksomheder på området. Eksempelvis kan arbejdsgiverne hjælpe med rekruttering af internationale studerende, eksempelvis ved at tilbyde dem praktikophold eller studiejob, siger videnskabsministeren.

Videnskabsminister Helge Sander kan kontaktes gennem Videnskabsministeriets informationschef Allan Boldt, tlf.: 3392 9739, abo@vtu.dk.

Undersøgelsen er udarbejdet af CIRIUS, styrelsen for internationalisering af uddannelser mv., og Universitets- og Bygningsstyrelsen, begge under Videnskabsministeriet.

Yderligere oplysninger om undersøgelsen fås ved henvendelse til CIRIUS, chefkonsulent Ken Thomassen, tlf.: 3392 6243, kt@ciriusmail.dk.

[Pressemeddelelsen indeholdt links til sider, som ikke længere er aktive. Disse links er fjernet fra pressemeddelelsen]

Handlinger tilknyttet webside