Gå til indhold

Galathea fejrer sin etårs fødselsdag

24. april 2008
Fredag den 25. april er det et år siden, at Galathea 3-ekspeditionen lagde til kaj på Langelinie i København efter sin sejlads rundt om Jorden. Begivenheden fejres ved en række arrangementer, der strækker sig over de kommende måneder.

Fredag den 25. april er det et år siden, at Galathea 3-ekspeditionen lagde til kaj på Langelinie i København efter sin sejlads rundt om Jorden.

Begivenheden fejres ved en række arrangementer, der strækker sig over de kommende måneder:

På selve dagen holder Zoologisk Museum i København aftenåbent og vil præsentere fund fra ekspeditionens besøg på blandt andet Salomonøerne, Galapagos og i Grønland. Det vil i den forbindelse være muligt at møde forskere fra Galathea 3.

Hertil kommer en række andre Galathea 3-markeringer, der arrangeres i forbindelse med Forskningens Døgn fredag den 25. april. Det gælder for eksempel et foredrag om havslangefangst, der finder sted på Konservatorskolen og et oplæg om søopmåling, der kan opleves på Forsvarsakademiet – begge i København.

Til efteråret vil Videnskabsministeriet arrangere en særlig konference for alle Galathea 3-ekspeditionens deltagere – en markering, som videnskabsminister Helge Sander stillede i udsigt ved ekspeditionens ankomst til Langelinie.

På konferencen, der holdes fredag den 24. oktober på Geocenter København, vil nogle af ekspeditionens forskningsresultater blive præsenteret.

– Galathea 3-ekspeditionen var en enestående begivenhed, der med moderne teknologi dels formåede at gennemføre undersøgelser på områder, hvor viden hidtil har været meget begrænset – dels evnede at formidle såvel forskning som oplevelser hjem til et bredere publikum, siger videnskabsminister Helge Sander.
– Når man tager i betragtning, at det ofte tager lang tid at gennemgå og analysere data, før man kan nå frem til egentlige forskningsresultater – så er det glædeligt, at vi her et år efter hjemkomsten kan høre om nogle af de første resultater, siger Helge Sander.

Videnskabsminister Helge Sander kan kontaktes via kommunikationschef Niels Hovmand på tlf.: 3392 9737 eller på mobil: 4082 8958.

Handlinger tilknyttet webside