Gå til indhold

Hjernetilgang til Danmark

20. august 2008
Information har i dag bragt historien om, at cirka halvdelen af danske studerende, der læser i udlandet, stadig ikke er vendt hjem efter to år. Der er bestemt ikke tale om hjerneflugt – tværtimod.

Information har i dag bragt historien om, at cirka halvdelen af danske studerende, der læser i udlandet, stadig ikke er vendt hjem efter to år.

– Der er bestemt ikke tale om hjerneflugt – tværtimod. Flere udenlandske studerende kommer til Danmark, end der er danske studerende, som tager til udlandet, siger videnskabsminister Helge Sander.

Mens godt 8.000 danskere tager til udlandet for at læse, kommer knap 12.000 udenlandske studerende til Danmark. Af dem, der afslutter en uddannelse i Danmark, er 60 procent stadig i Danmark et år efter endt uddannelse.

– Flere har forsøgt at fremstille det som om, at det er alarmerende, at danske studerende vælger at blive i udlandet et par år. Det er det ikke. Vi vil gerne have, at unge tager til udlandet og henter ny viden hjem til Danmark. For vi skal leve af viden i fremtiden, siger Helge Sander.

Erfaringen viser også, at danske studerende vender tilbage over længere tid. Undersøgelser har tidligere vist, at to tredjedele vender hjem til Danmark efter syv-otte år.


Videnskabsminister Helge Sander kan kontaktes via pressemedarbejder Charlotte Holst, tlf.: 2211 0200, chhh@vtu.dk.

Handlinger tilknyttet webside