Gå til indhold

Kampagne: It-uddannelser giver spændende job-muligheder

11. juni 2008
– Vi har brug for, at flere unge vælger en it-uddannelse. Danmark er en af verdens førende it-nationer, og gode it-kundskaber er i dag lige så basale som det at kunne læse og regne. Vi gør derfor nu de unge mere opmærksomme på de mange muligheder, som en it-uddannelse giver, siger videnskabsminister
– Vi har brug for, at flere unge vælger en it-uddannelse. Danmark er en af verdens førende it-nationer, og gode it-kundskaber er i dag lige så basale som det at kunne læse og regne. Vi gør derfor nu de unge mere opmærksomme på de mange muligheder, som en it-uddannelse giver, siger videnskabsminister Helge Sander.

DI ITEK, IT-Branchen/Dansk Erhverv og Videnskabsministeriet går sammen om en række kampagne-aktiviteter for at fortælle unge om de mange spændende karriere- og job-muligheder, man har, hvis man tager en længerevarende it-uddannelse.

– Dialogen med de unge peger på, at de tror, at det er kedeligt at læse it. Vi vil med vores rollemodeller bryde det billede, at it-branchen kun er for nørder. Et it-job er et job, hvor man er med til at bygge fremtiden for vores samfund, siger Jane Eis Larsen, direktør i IT-Branchen.
– De unge er storforbrugere af it og elektronik, men er helt uvidende om, at it også kan være en karrierevej. Faktum er, at du som it-medarbejder er med til at skabe nye løsninger og ikke bare sidder ved tastaturet for at kode systemer, fortsætter Tom Togsverd, direktør hos DI ITEK.

Kampagnerne er særlig rettet mod elever på gymnasiale uddannelser og består af aktiviteter på forskellige medieplatforme. Budskabet er, at et it-job giver mulighed for at beskæftige sig med et bredt spektrum af spændende opgaver fra klimaproblemer til avancerede sundhedssystemer. Kampagnerne skal forbedre det image, som it-branchen har blandt de unge.

De første kampagneaktiviteter, som DI ITEK står for, vil blive lanceret inden fristen for den koordinerede tilmelding til de videregående uddannelser lørdag den 5. juli 2008. Herefter følger en række kampagneaktiviteter fra ITB og Dansk Erhverv til efteråret samt primo 2009, og endnu en runde fra DI ITEK op til den koordinerede tilmelding i 2009.

I forbindelse med kampagnerne vil andre relevante samarbejdspartnere også blive inddraget.


Videnskabsminister Helge Sander kan kontaktes via Videnskabsministeriets informationschef Allan Boldt, tlf.: 3392 9739, abo@vtu.dk.

For yderligere oplysninger om kampagnen kontakt vicedirektør Marie Munk, IT og Telestyrelsen, tlf.: 3545 0120.

Handlinger tilknyttet webside