Gå til indhold

Kina overvejer produktion af brintbusser i Danmark

08. april 2008
Fremtidens busser kører på miljøvenlig brint, produceres i Danmark og prøvekøres ved FN's Klimatopmøde i København næste år? – Det er ikke en usandsynlig fremtid, fastslår videnskabsminister Helge Sander.

Fremtidens busser kører på miljøvenlig brint, produceres i Danmark og prøvekøres ved FN's Klimatopmøde i København næste år?

– Det er ikke en usandsynlig fremtid, fastslår videnskabsminister Helge Sander.

En højtstående delegation fra én af Kinas største virksomheder – Fosun Group og Shanghai ShenLi High Tech – besøger i disse dage Danmark for at undersøge muligheden for at etablere en produktionslinie samt en forsknings- og udviklingsafdeling for hypermoderne brintbusser.

Videnskabsministeren mødtes i dag, tirsdag den 8. april, med delegationen, der ledes af virksomhedens direktør og bestyrelsesformand Mr. Guo Guangchang. Mødet kommer få uger efter offentliggørelsen af den danske Kina-strategi på viden- og uddannelsesområdet.

– Der er ingen tvivl om, at koblingen af Klimatopmødet og regeringens omfattende investeringer i viden, gør Danmark til et attraktivt sted, når internationale virksomheder overvejer at placere forsknings- og udviklingsaktiviteter på miljø- og energiområdet.
– Jeg havde i dag en god drøftelse med delegationen fra Kina og gjorde rede for de omfattende investeringer og initiativer, regeringen de senere år har taget på forsknings- og uddannelsesområdet, og som placerer Danmark stærkt på det globale marked for viden, siger Helge Sander.

Transportsektoren tegner sig i Danmark for mere end 25 procent af det totale energiforbrug. Energiforbruget til transport er næsten udelukkende baseret på olie. Hvis transportsektoren skal bidrage til at løse klimaudfordringerne, er der behov for at udvikle nye og mere miljørigtige teknologier.

Videnskabsministeren prøvekørte selv en prototype af brintbussen i forbindelse med sit besøg i Shanghai sidste år. Under OL i Beijing til august vil brintbusserne være i brug i den olympiske by.


Videnskabsminister Helge Sander kan kontaktes via kommunikationschef Niels Hovmand på tlf.: 3392 9737 eller på mobil: 4082 8958.

Handlinger tilknyttet webside