Gå til indhold

Kronprinsessen overrækker Forskningskommunikationsprisen

22. april 2008
Årets Forskningskommunikationspris overrækkes af H.K.H. Kronprinsesse Mary torsdag den 24. april på Aarhus Universitet.

Årets Forskningskommunikationspris overrækkes af H.K.H. Kronprinsesse Mary torsdag den 24. april på Aarhus Universitet.

– Det er skarp sans for præcis og levende formidling og dygtig evne til at skabe bred interesse for sit forskningsfelt, som kendetegner prismodtageren, siger videnskabsminister Helge Sander.

Det er femte gang, prisen for god forskningskommunikation uddeles.

De tidligere vindere af prisen er:

  • astrofysiker Anja C. Andersen
  • læge Bente Klarlund
  • hjerneforsker Morten Kringelbach og
  • biomembranfysiker Ole G. Mouritzen

Kronprinsessen vil i tilknytning til prisoverrækkelsen overvære en videnskabscafe med forskere og indbudte gymnasieelever samt et spektakulært kemishow.

Offentliggørelsen af prismodtageren 24. april er samtidig startskuddet til Forskningens Døgn 25.-26. april, hvor universiteter, virksomheder og andre institutioner åbner dørene for offentligheden til en forskningsfestival med mere end 200 gratis arrangementer.

Arrangementet i forbindelse med prisoverrækkelsen finder sted på Aarhus Universitet torsdag den 24. april kl. 12.00-13.35.

Praktiske oplysninger for medierne:

Prisoverrækkelsen finder sted på Aarhus Universitet,
Søauditorierne, Auditorium 1, bygning 1250, Wilhelm Meyers Alle.

For pressefotografer er der et særligt briefingmøde kl. 11.15 i Auditorium 2, Søauditorierne. Det er muligt at fotografere H.K.H. Kronprinsesse Mary ved ankomsten, ved prisoverrækkelsen i auditoriet og under fysikshowet. Der vil være afmærkede områder til pressen.

Journalister skal være på plads i Auditorium 1 senest kl. 11.50.

Vinderen af Forskningskommunikationsprisen på 100.000 kroner udpeges af en komite nedsat af videnskabsministeren. Professor Flemming Poulfelt, CBS, er formand for komiteen.


Yderligere oplysninger ved henvendelse til Forsknings- og Innovationsstyrelsen, specialkonsulent Stefanie Bondy Jørgensen, tlf.: 2518 6638, stbj@fi.dk.

Handlinger tilknyttet webside