Gå til indhold

Nyt innovationscenter slår dørene op i München

18. juni 2008
Der lægges nu op til et tættere samarbejde mellem Danmark og Tyskland, når det handler om innovation, forskning og forretning. Det er visionen, når videnskabsminister Helge Sander i dag åbner Innovation Center Denmark i München.

Der lægges nu op til et tættere samarbejde mellem Danmark og Tyskland, når det handler om innovation, forskning og forretning.

Det er visionen, når videnskabsminister Helge Sander i dag åbner Innovation Center Denmark i München i overværelse af den tyske videnskabsminister dr. Thomas Goppel og repræsentanter fra danske og tyske universiteter og virksomheder.

Bag åbningen står Danmarks Eksportråd i Udenrigsministeriet og Videnskabsministeriet.

– Danmark skal udvikle sig til et førende vidensamfund, og det kræver, at vi har tæt kontakt til de steder rundt omkring i verden, hvor banebrydende ny viden bliver skabt. Det er baggrunden for, at regeringen har valgt at åbne en række forposter i udvalgte lande. Åbningen af Innovation Center Denmark i München lægger op til et tættere samspil mellem danske og tyske universiteter og virksomheder, siger videnskabsminister Helge Sander.
– München er et af Europas førende forsknings- og innovationsmiljøer. Samtidig er Tyskland vort største eksportmarked. Kombinationen af et forskningsmiljø i verdensklasse samt et stort kommercielt marked gør München til et stærkt udgangspunkt for at udvide samarbejdet inden for fremtidens vækstområder til gavn for begge landes konkurrenceevne, siger udenrigsminister Per Stig Møller.

De sydlige delstater Bayern og Baden-Württemberg er blandt Tysklands rigeste og er hjemsted for seks ud af Tysklands ni eliteuniversiteter. Det gælder også de verdenskendte forskningsinstitutioner Max-Planck og Fraunhofer samt hovedsæder og udviklingsafdelinger for større virksomheder som bl.a. BMW, SAP og Siemens.

Innovationscenteret vil have fokus på miljø og energi, IKT, biovidenskab og design, og vil bistå danske forskere og virksomheder på det lokale marked. Som virksomhed vil man f.eks. kunne få hjælp til at afdække kunde- og brugerbehov på markedet og kontakt til relevante samarbejdspartnere.

De to første innovationscentre åbnede i Silicon Valley i USA i juni 2006 og i Shanghai i Kina i september 2007.


Videnskabsminister Helge Sander kan kontaktes via kommunikationschef Niels Hovmand på mobil: 4082 8958 eller nho@vtu.dk.

Udenrigsminister Per Stig Møller kan kontaktes via ministersekretær Lars Gert Lose på tlf.: 3392 1812 eller larlos@um.dk.

Handlinger tilknyttet webside