Gå til indhold

Rapport fra Rigsrevisionen om styrket kvalitet på universiteterne

09. april 2008
Rigsrevisionen offentliggjorde i dag, onsdag den 9. april, sin undersøgelse af kvalitetssikring og -udvikling af universitetsuddannelserne.

Rigsrevisionen offentliggjorde i dag, onsdag den 9. april, sin undersøgelse af kvalitetssikring og -udvikling af universitetsuddannelserne.

– Rapporten giver et godt overblik over kvalitetssikringen og -udviklingen af universitetsuddannelserne og konkret inspiration til, hvordan kvalitetsarbejdet kan forbedres yderligere, siger videnskabsminister Helge Sander.

Rigsrevisionen anbefaler blandt andet Videnskabsministeriet at forstærke bestræbelserne på, at universiteterne i udviklingskontrakterne forpligtiges til at gennemføre evalueringer af hele uddannelsesforløb.

– Vi må drøfte med universiteterne, hvorledes vi bedst og mest effektivt følger op på Rigsrevisionens grundige undersøgelse, udover etableringen sidste år af Akkrediteringsrådet. Vi har alle en interesse i at forstærke kvalitetsudviklingen og -sikringen, så danske universitetsuddannelsers gode, internationale omdømme kan fastholdes og forbedres.

Af den seneste "Bologna Process Stocktaking"-rapport, der blev præsenteret i forbindelse med ministermødet i London i maj sidste år, fremgår det, at Danmark ligger i den europæiske top i forhold til at leve op til de europæiske standarder for kvalitetssikring af videregående uddannelse.

– Danmarks placering viser, at regeringen og universiteterne tager opgaven med at styrke kvalitetsindsatsen alvorligt, og i dette arbejde er Rigsrevisionens rapport en god anledning til dialog om yderligere initiativer, siger Helge Sander.

Videnskabsministeren understreger dog, at han langt foretrækker en yderligere styrkelse af kvalitetssikrings- og –udviklingsindsatsen på universiteterne gennem lokale og koordinerede initiativer, frem for nye, centralt fastsatte nationale bestemmelser.


Videnskabsminister Helge Sander kan kontaktes gennem Videnskabsministeriets informationschef Allan Boldt, tlf.: 3392 9739, abo@vtu.dk.

Henvendelser vedrørende Rigsrevisionens undersøgelse kan rettes til kontorchef Helle Otte, Universitets- og Bygningsstyrelsen, tlf.: 3392 9082, hot@ubst.dk.

Handlinger tilknyttet webside