Gå til indhold

Sander giver syv millioner til syv eliteforskere

24. januar 2008
I dag, torsdag den 24. januar, offentliggøres årets syv modtagere af Videnskabsministeriets EliteForsk-priser. Hver vinder modtager én million kroner som anerkendelse af sin forskning.

I dag, torsdag den 24. januar, offentliggøres årets syv modtagere af Videnskabsministeriets EliteForsk-priser. Hver vinder modtager én million kroner som anerkendelse af sin forskning.

– Årets prismodtagere står for noget af det ypperste, som dansk forskning kan præstere. Deres forskning er på hver deres måde med til at øge vores erkendelse eller forbedre vores verden. De er med til at sætte Danmark på verdenskortet, og de er rollemodeller. Det markerer regeringen med denne prisuddeling, siger videnskabsminister Helge Sander.

Uddelingen sker i forbindelse med EliteForsk-konferencen på Ny Carlsberg Glyptotek i København – med deltagelse af hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary.

Ved samme lejlighed hædres yderligere 43 fortrinsvist yngre forskere. 19 modtager et EliteForsk-rejsestipendium på 250.000 kroner. Og 24 modtager Ung EliteForsk-prisen på 200.000 kroner.

Samtidig offentliggøres årets rapport om 'Ph.d.-uddannedes karrierevalg og –veje'.

– Det er nu tredje gang, at vi afholder EliteForsk-konferencen – og elitetanken er ved at slå rod i de danske universiteter. I første omgang har fokus været på forskningen og de unge talentfulde forskere. Nu er næste skridt uddannelserne. Derfor har vi taget initiativ til, at der skal udvikles nye eliteuddannelser for de allerdygtigste på universiteterne. De første af disse uddannelser vil have studiestart efter sommerferien, siger Helge Sander.

Priserne offentliggøres torsdag den 24. januar fra kl. 16 på Ny Carlsberg Glyptoteket. Efterfølgende vil alle prismodtagere blive præsenteret på hjemmesiden www.eliteforsk.dk.


Videnskabsminister Helge Sander kan kontaktes via pressemedarbejder Christian Lehmann på telefon: 2211 0200.

Handlinger tilknyttet webside