Gå til indhold

Sander støtter ni nye e-læringsprojekter på fem forskellige universiteter

18. august 2008
Videnskabsministeret har bevilget støtte på ca. syv mio. kr. til ni nye e-læringsprojekter ved fem danske universiteter.

Videnskabsministeret har bevilget støtte på ca. syv mio. kr. til ni nye e-læringsprojekter ved fem danske universiteter.

– De ni nye projekter, som får støtte, vil både kunne sikre bedre kvalitet i undervisningen og understøtte universiteternes strategiske anvendelse af e-læring, siger videnskabsminister Helge Sander.
– En effektiv og kreativ anvendelse af e-læring vil kunne styrke universiteternes muligheder for at give attraktive undervisningstilbud, også til deltidsstuderende, som ønsker efteruddannelse, eller fjernstuderende, der bor og arbejder uden for bekvem pendler-afstand.

Projekterne er vidt forskellige, hvad angår form og indhold. Fælles for projekterne er dog, at de har et klart strategisk fokus, og at de er nyskabende i forhold til teknologianvendelse og pædagogisk tilgang.

Blandt de nye projekter er et tilbud om fjernundervisning i klimaforandringer. Andre projekter fokuserer på overgangen fra traditionel undervisning til e-læring samt udvikling af modeller for kvalitetssikring og differentiering af e-læring.

Mere specifikke projekter skal udvikle et e-grundkursus til førsteårsstuderende i henholdsvis matematik og samfundsvidenskabelig og humanistisk videnskabsteori, kurser i statistik, vandmiljø og fysik, fjernundervisning i fødevaresikkerhed samt e-læring om innovation og management inden for turisme.

De ni projekter gennemføres i løbet af de kommende to år. Støtten er et led i implementeringen af den nationale strategi for IKT-understøttet læring, som videnskabsministeren offentliggjorde i juni sidste år.

19 indkomne ansøgninger har samlet søgt om godt 17,5 mio. kr.


Videnskabsminister Helge Sander kan kontaktes via informationschef Allan Boldt, tlf.: 3392 9739. Yderligere info om e-læringspuljen ved kontakt til IT- og Telestyrelsen, kontorchef Morten Ellegaard, tlf. 3545 0200.

[Pressemeddelelsen indeholdt links til sider, som ikke længere er aktive. Disse links er fjernet fra pressemeddelelsen]

Handlinger tilknyttet webside