Gå til indhold

Stormløb på Sanders pulje til eliteuddannelser på universiteterne

27. februar 2008
– Det er godt for både de studerende og det danske samfund, at universiteterne er meget ivrige for at etablere eliteuddannelser, siger videnskabsminister Helge Sander.
– Det er godt for både de studerende og det danske samfund, at universiteterne er meget ivrige for at etablere eliteuddannelser. Dermed får vi bedre muligheder for at tiltrække dygtige udenlandske studerende og give de bedste danske studerende tilstrækkeligt med udfordringer, siger videnskabsminister Helge Sander.

Ved ansøgningsfristens udløb har Videnskabsministeriet modtaget i alt 57 ansøgninger fra universiteterne om at etablere enten erhvervsorienterede eliteforløb eller toårige elitekandidatuddannelser.

– Det er meget tilfredsstillende, at halvdelen af ansøgningerne kommer fra de tekniske og naturvidenskabelige hovedområder. Vi har brug for flere, meget dygtige kandidater på disse områder, hvor udviklingen går utrolig stærkt i disse år, siger Helge Sander.

En tredjedel af ansøgningerne ligger inden for det samfundsvidenskabelige område, mens godt en sjettedel af ansøgningerne kommer fra humaniora og sundhed.

– Med den store interesse og de mange ansøgninger forventer jeg, at kvaliteten af de eliteuddannelser, som etableres, vil være helt i top. Og jeg håber, at forligspartierne bag globaliseringsaftalen vil bemærke universiteternes meget positive interesse, så vi senere kan styrke de økonomiske rammer for eliteuddannelserne, siger videnskabsministeren.

Der er afsat ni millioner kroner i år og femten millioner kroner næste år til eliteuddannelser, som skal gå til et særligt elitetaxameter og eventuelt enkeltstående udviklingstilskud, hvor der er tale om nye uddannelser.

Senest 31. marts vil universiteterne få svar på deres ansøgninger.

Antallet af ansøgninger, som i denne runde kan imødekommes inden for den økonomiske ramme, vil afhænge af flere forhold, men det forventes at ende med i størrelsesordenen ti eliteuddannelser.


Videnskabsminister Helge Sander kan kontaktes gennem Videnskabsministeriets informationschef Allan Boldt, tlf.: 33 92 97 39, abo@vtu.dk.

Handlinger tilknyttet webside