Gå til indhold

Ulrik Wilbek og Hans Edvard Nørregård-Nielsen til kamp mod social arv

22. april 2008
To fremtrædende personligheder – håndboldlandsholdets træner Ulrik Wilbek og kunsthistorikeren og forfatteren Hans Edvard Nørregård-Nielsen – sætter nu fokus på den negative sociale arv inden for uddannelsesområdet.

To fremtrædende personligheder – håndboldlandsholdets træner Ulrik Wilbek og kunsthistorikeren og forfatteren Hans Edvard Nørregård-Nielsen – sætter nu fokus på den negative sociale arv inden for uddannelsesområdet.

Det sker tirsdag den 29. april i forbindelse med åbningen af konferencen "Bryd den Negative Sociale Arv", der afholdes i København.

Til konferencen vil Ulrik Wilbek tale om 'Viljen til at ville', mens Hans Edvard Nørregård-Nielsen under overskriften 'Fra den jyske hede til de gyldne laurbær' vil fortælle sin personlige historie om vejen til en universitetsuddannelse og en strålende karriere inden for kunst og kultur.

– Kampen mod den negative sociale arv ser jeg som en stor udfordring for det danske samfund de kommende år. Den er forudsætningen for, at det enkelte menneske får flere valgmuligheder, og at vi som samfund kan stå distancen i den internationale konkurrence, siger videnskabsminister Helge Sander.
– Derfor glæder det mig, at både Ulrik Wilbek og Hans Edvard Nørregård-Nielsen vil være med til at sætte fokus på den negative sociale arv. Fra forskellige indfaldsvinkler har de begge arbejdet mod svære odds og alligevel skabt store resultater. Jeg er sikker på, at de kan inspirere den idégruppe, som vi netop har nedsat for at identificere konkrete initiativer, siger Helge Sander.

Idégruppen mod Negativ Social Arv har fået prorektor Hanne Kathrine Krogstrup fra Aalborg Universitet som formand.

De øvrige medlemmer er:

  • programdirektør Lise Vejse Klint, INDEX:
  • ph.d.-studerende Kristoffer Kropp, Københavns Universitet
  • seniorforsker Martin D. Munk, SFI-Det Nationale Forskningscenter for Velfærd
  • professor Klaus Mølmer, Aarhus Universitet
  • rigsstatistiker Jan Plovsing, Danmarks Statistik samt
  • centerleder Karen Raunkjær, Studievalg Midt- og Vestjylland.

Åbningskonferencen afholdes tirsdag den 29. april på Københavns Universitet (det gamle KVL på Frederiksberg). Tilmelding kan ske på talent@vtu.dk.


Videnskabsminister Helge Sander kan kontaktes via kommunikationschef Niels Hovmand på tlf.: 3392 9737 eller på mobil: 4082 8958.

Handlinger tilknyttet webside