Gå til indhold

Videnskabsministeren beder om ønskeliste fra de studerende

14. maj 2008
– Jeg har bedt de studenterpolitiske organisationer om konkrete forslag til, hvordan vi kan gøre det endnu bedre at være universitetsstuderende, siger videnskabsminister Helge Sander
– Jeg har bedt de studenterpolitiske organisationer om konkrete forslag til, hvordan vi kan gøre det endnu bedre at være universitetsstuderende. Danmark har behov for, at flere unge tager en videregående uddannelse, og derfor skal vi i endnu højere grad sætte den enkelte studerende i centrum.

Det siger videnskabsminister Helge Sander som opfølgning på et møde med de studenterpolitiske organisationer i Videnskabsministeriet tirsdag eftermiddag. I mødet deltog Frit Forum, Danmarks Liberale Studerende og Danmarks Konservative Studerende.

– Regeringen har allerede gennemført en lang række forbedringer for de studerende, f.eks. bliver det fra denne sommer muligt at tage penge med til studier i udlandet. Men vi vil videre. Vi skal gøre op med stive systemer og ufleksible ordninger, der begrænser valgfriheden for den enkelte.
– Selvom vi skal overholde både budget og politiske forlig, er jeg indstillet på at arbejde for større valgfrihed for den enkelte studerende, siger Helge Sander.

Udover det såkaldte udlandsstipendium har et bredt flertal i Folketinget tilført ekstra midler til studievejledning, en styrkelse af moderne undervisningsformer og senest er der godkendt 12 såkaldte elitekandidatuddannelser, der giver talentfulde unge mulighed for at dygtiggøre sig ved særligt krævende uddannelser.

Videnskabsministeren inviterer alle studenterorganisationer i Danmark til at fremsende konkrete forslag til forbedringer.


Videnskabsminister Helge Sander kan kontaktes via kommunikationschef Niels Hovmand på tlf.: 3392 9737 eller på mobil: 4082 8958.

Handlinger tilknyttet webside