Gå til indhold

Innovationsagenter skal give ny vækst i virksomheder

25. august 2010
Små og mellemstore virksomheder kan nu ganske gratis få et innovationstjek af en 'Innovationsagent'. Det nye initiativ fra Videnskabsministeriet skal styrke virksomhedernes evne til hurtigt at omsætte ny forskning til vækst.

Fra Bornholm til Ringkjøbing kan små og mellemstore virksomheder nu få en erfaren teknologi- og innovationsekspert til at hjælpe med at afdække nye innovations- og vækstmuligheder. Samtidig kan Innovationsagenten skabe kontakt til universiteter eller rådgivere, som kan tilføre viden til virksomheden. Målet er at sætte gang i væksten i mindst 1.000 virksomheder over de næste tre år.

– Flere virksomheder skal med på innovationstoget, og det skal gå stærkt. Den danske evne til innovation har stået i stampe sammenlignet med mange andre EU-lande. Derfor vil vi nu gøre en særlig indsats for at få flere virksomheder til at opsøge ny viden. Jeg er overbevist om, at Innovationsagenternes opsøgende arbejde tæt på virksomhederne er den helt rigtige måde at få frigjort de store udviklings- og vækstpotentialer, som mange mindre virksomheder rent faktisk rummer, siger videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen.

Det er det samlede net af Godkendte Teknologiske Serviceinstitutter (GTS), der er gået sammen om at gøre Innovationsagenterne til virkelighed efter en periode som pilotforsøg. Det betyder, at virksomhederne kan trække på en bred vifte af teknologiske kompetencer og viden lige fra IKT og logistik til materiale- og miljøteknologi i forbindelse med innovationstjekket.

Videnskabsministeriet finansierer initiativet med 50 mio. kr. over de næste 2½ år. Målet er, at Innovationsagenterne aktivt skal opsøge 3.000 virksomheder og gennemføre innovationstjek i mindst 1.000 af disse virksomheder.


Videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen kan kontaktes gennem kommunikationschef Anders Frandsen på 4075 3324 eller anf@vtu.dk.

Kontorchef Thomas Alslev i Forsknings- og Innovationsstyrelsen på tlf: 3392 9373 eller tac@fi.dk.

Handlinger tilknyttet webside