Gå til indhold

Pressemeddelelser 2010

Her kan du læse udvalgte pressemeddelelser fra ministeriet i 2010.
Viser 1-30 af 74 resultater
Ny styrmand og besætning i Danmarks Forskningspolitiske Råd
Publiceringsdato 15. december 2010 En ny lov om forskningsrådgivning træder i kraft den 1. januar 2011. Loven får blandt andet betydning for Danmarks Forskningspolitiske Råd, som i en styrket funktion skal levere vigtig rådgivning om dansk forskning.
Danmark skal være attraktivt for højtuddannede udlændinge
Publiceringsdato 07. december 2010 Danmark er blandt de europæiske lande, som er dårligst til at tiltrække udenlandske eksperter. Det viser en ny undersøgelse af højtuddannede udlændinges syn på udstationering og etablering i Danmark. Regeringen vil nu gøre det lettere for udenlandske studerende at blive i Danmark.
Ekspertgruppe skal effektivisere dansk videnspredning
Publiceringsdato 26. november 2010 Innovation er på dagsordenen i regeringens møde i vækstforum den 25. og 26.november. I den forbindelse nedsætter videnskabsminister Charlotte-Sahl Madsen en ekspertgruppe, der skal komme med forslag til effektiv videnspredning fra videninstitutioner til små og mellemstore virksomheder.
SU-reform skal skabe vækst og beskæftigelse
Publiceringsdato 19. november 2010 Regeringen har fremlagt sit udspil til reform af SU-systemet. Udspillet skal skabe mere frihed, flere valgmuligheder og større fleksibilitet til de studerende. Samtidig forbedres de offentlige finanser.
Vækstguiden.dk – én indgang til offentlige tilbud til virksomheder
Publiceringsdato 15. november 2010 Ny portal samler alle de offentlige tilbud, som understøtter vækst, innovation og udvikling i virksomheder. Portalen – vækstguiden.dk – giver fuldt overblik over alle finansierings- og rådgivningstilbud fra staten og regionerne og guider den enkelte virksomhed til præcis de tilbud, som er relevante.
Danmark satser på værtskab for forskningens "olympiske lege"
Publiceringsdato 12. november 2010 Europas største forskningsfestival skal i sommeren 2014 foregå i København. Det arbejder Danmark hårdt for og afleverer til januar en ansøgning, som skal sikre, at op imod 5.000 forskere, virksomheder, institutioner og andre kan deltage i Euroscience Open Forum (ESOF) på dansk jord.
Pilotprojekt skal gøre op med papireksaminer
Publiceringsdato 10. november 2010 Det skal være slut med skriftlige eksaminer, hvor studerende skriver på 5-siders gennemslagspapir. Som en del af arbejdsprogrammet "Digitale veje til vækst" sætter videnskabsministeren nu et pilotprojekt i gang.
Dansk lægemiddelforskning står stærkt internationalt
Publiceringsdato 05. november 2010 For første gang er der nu gennemført en samlet kortlægning af dansk lægemiddelforskning. Den viser, at den danske forskning på området er i den absolutte verdensklasse.
Dansk stamcelleforskning i verdensklasse
Publiceringsdato 03. november 2010 Det Strategiske Forskningsråd har netop bevilget 65 mio. kr. til oprettelse af det første danske forskningscenter i stamceller. Centret skal ledes af en førende stamcelleforsker, professor Henrik Semb.
Flere videnkuponer skal øge væksten hos mindre virksomheder
Publiceringsdato 01. november 2010 Fra 1. november kan små- og mellemstore virksomheder igen søge om støtte til samarbejde om viden og forskning, når Videnskabsministeriet åbner for ansøgninger til en ny pulje penge.
Aftale om fordeling af globaliseringspulje på plads
Publiceringsdato 29. oktober 2010 Regeringen har i dag indgået aftale med Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne og Det Radikale Venstre om fordeling af globaliseringspuljen for 2011.
Dansk forskning helt i front internationalt
Publiceringsdato 27. oktober 2010 Danske forskere klarer sig godt i den internationale konkurrence, men trods fremgang det seneste år halter samarbejdet med erhvervslivet stadig. Det viser 2010-udgaven af Forskningsbarometeret.
Invitation til pressen: Præsentation af regeringens udspil til SU-reform
Publiceringsdato 18. oktober 2010 Regeringen vil skabe attraktive rammer for, at de unge færdiggør deres videregående uddannelser tidligere. Det sker med et udspil til en reform af SU-systemet.
Nyt website skal gøre op med danske studerendes manglende rejselyst
Publiceringsdato 15. oktober 2010 Det er stadigvæk kun et fåtal af danske studerende, der vælger at tage på studieophold i udlandet. Den tendens forsøger en ny webkampagne under sloganet 'Grib Verden' nu at vende.
Er forelæsninger og tavlekridt forældet?
Publiceringsdato 14. oktober 2010 Vi skal udvikle og forny undervisningen på universiteter. Videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen har derfor inviteret til et fire-timers debatmøde om undervisningskvalitet med rektorer og andre repræsentanter fra de otte universiteter.
Forskning skaber vækst
Publiceringsdato 10. oktober 2010 Fødevarer, energi og sundhed er styrkepositioner for dansk forskning og centrale områder for at skabe vækst og arbejdspladser i Danmark. Regeringen vil derfor i år fokusere over halvdelen af globaliseringsmidlerne på disse områder. Samtidig løftes grundforskningen og universiteternes basismidler.
Tag et kig ind i fremtiden på Kulturnatten
Publiceringsdato 08. oktober 2010 Smag bæredygtigt forskerbryg, sid i ministerstolen og kom til virtuel eksamen. Det er nogle af aktiviteterne, når Videnskabsministeriet inviterer til Kulturnat fredag d. 15. oktober under overskriften "Tag et kig ind i fremtiden".
Danske forskere får chancen på verdens bedste universiteter
Publiceringsdato 04. oktober 2010 Op til 20 danske forskere får nu mulighed for at komme på gæsteforskerophold på Stanford University og UC Berkeley – nogle af verdens allerbedste universiteter.
DI-topmøde: Videnskabsminister diskuterer styrkede rammer for vidensspredning
Publiceringsdato 28. september 2010 I forbindelse med DI's topmøde vil videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen sammen med 50 virksomhedsledere diskutere, hvordan vi styrker overførslen af viden fra forskningsinstitutioner til virksomheder.
Flere – men for få – danske studerende på studieophold i udlandet
Publiceringsdato 27. september 2010 Flere studerende tager på studieophold i udlandet, viser den årlige statistik for studentermobilitet. Det er positivt, om end stigningen er beskeden. Vi har brug for langt flere unge danskere med international forståelse, erfaring og udsyn, siger videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen.
Vejen til vækst er grøn
Publiceringsdato 17. september 2010 Hvordan sikrer vi, at grønne uddannelser og forskning understøtter vækst og samtidig bidrager til, at Danmark kan blive uafhængig af fossile brændsler? Det er det centrale emne på klima- og energiministerens og videnskabsministerens fælles grønne dialogforum.
Videnskabsministeren besøger EXPO2010 og Hongkong
Publiceringsdato 13. september 2010 Videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen besøger d. 12-15. september Shanghai og Hongkong. Formålet er at fastholde de gode relationer og fokus på samarbejdsmulighederne mellem Danmark og Kina. Det gælder både inden for forskning og uddannelse samt innovations- og erhvervsmuligheder.
Innovationsagenter skal give ny vækst i virksomheder
Publiceringsdato 25. august 2010 Små og mellemstore virksomheder kan nu ganske gratis få et innovationstjek af en 'Innovationsagent'. Det nye initiativ fra Videnskabsministeriet skal styrke virksomhedernes evne til hurtigt at omsætte ny forskning til vækst.
Knap én mia. kr. mere til forskning næste år
Publiceringsdato 24. august 2010 – Vi fortsætter de stigende investeringer i forskning og udvikling i 2011, som blev indledt med den første udmøntning af globaliseringspuljen i 2007. Næste år vil de offentlige forskningsbevillinger stige til 19,3 mia. kr. mod 18,4 mia. kr. i år, siger videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen.
Sahl-Madsen besøger Danmarks otte universiteter
Publiceringsdato 23. august 2010 Videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen begynder 1. september sin første store besøgsrunde til landets otte universiteter. Her vil hun fortælle om sine visioner for fremtidens universiteter og samle værdifuld inspiration fra studerende, ansatte og ledelser.
It skal sikre højere undervisningskvalitet
Publiceringsdato 18. august 2010 Hvordan kan nye teknologier bidrage til at udvikle kvaliteten i undervisningen på de danske universiteter? Videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen inviterer til international konference om it og innovative læringsmiljøer på universiteterne den 19. og 20. august 2010.
Historisk højt optag på universiteterne
Publiceringsdato 30. juli 2010 Over 23.000 unge kan i år begynde på en universitetsuddannelse. Derved optager universiteterne 13 procent flere end sidste år. Knap 8.000 får afslag og derved bliver der procentvis afvist færre end sidste år. Det naturvidenskabelige område går mest frem.
Rekordsøgning til universiteterne skal give flere optagne
Publiceringsdato 15. juli 2010 For første gang nogensinde har over 30.000 unge søgt ind på landets universiteter. Bredere søgemønstre og tilsagn om flere pladser fra universiteterne giver ministeren håb om, at 2010 også får et rekordstort antal optagne.
Danmark tiltrækker flere højtuddannede fra udlandet
Publiceringsdato 07. juli 2010 Stadig flere højtuddannede søger til Danmark. Videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen hilser udviklingen velkommen og håber, det kan være med til at skabe vækst i Danmark.
Dansk fødevareforskning er i verdensklasse
Publiceringsdato 06. juli 2010 Videnskabsministeriet offentliggør i dag en kortlægning af dansk fødevareforskning. Kortlægningen bekræfter, at fødevareforskning er en af Danmarks forskningsmæssige styrkepositioner.