Gå til indhold

Vejen til vækst er grøn

17. september 2010
Hvordan sikrer vi, at grønne uddannelser og forskning understøtter vækst og samtidig bidrager til, at Danmark kan blive uafhængig af fossile brændsler? Det er det centrale emne på klima- og energiministerens og videnskabsministerens fælles grønne dialogforum.

Videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen (K) og klima- og energiminister Lykke Friis (V) har inviteret repræsentanter fra universiteterne, forskningsråd og erhvervslivet til et grønt dialogforum for at drøfte, hvordan Danmark sikrer et grønt fokus på uddannelses- og forskningsområdet.

– Danmark har i mange år brystet sig af at være i det grønne førerfelt. Vi skal sikre, at der i de kommende år er det rette miks mellem universiteternes udbud af kandidater og de kompetencer og viden, som virksomhederne efterspørger. Vi skal have virksomheder, der skaber arbejdspladser og indtægter for Danmark, og her er grøn viden og kandidater fra universiteterne en vigtig forudsætning, siger videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen.
– Fremragende kandidater er et helt afgørende konkurrenceparameter, når cleantech-virksomheder kigger på, hvor de skal placere deres investeringer i forskning og udvikling. Derfor er ambitionen at gøre Danmark til en grøn IQ-magnet. Det vil ikke alene skabe vækst og arbejdspladser – det vil også fastholde Danmarks position helt oppe blandt de førende i det grønne kapløb, siger klima- og energiminister Lykke Friis.

De to ministre har nu iværksat to analyser. Den ene skal redegøre for, om der er et tilstrækkeligt udbud af grønne uddannelser, som matcher virksomhedernes efterspørgsel. Den anden skal belyse danske styrkepositioner og mulighederne for at fokusere den grønne forsknings-, demonstrations- og udviklingsindsats.

Grønt Dialogforum afholdes fredag d. 17. september i Videnskabernes Selskab.


Videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen kan kontaktes gennem pressemedarbejder Charlotte Holst på 2211 0200 eller chhh@vtu.dk

Klima- og energiminister Lykke Friis kan kontaktes gennem pressemedarbejder Jesper Bülow Zølck på 5087 4881 eller jebzo@kemin.dk

[Pressemeddelelsen indeholdt links til sider, som ikke længere er aktive. Disse links er fjernet fra pressemeddelelsen]

Handlinger tilknyttet webside