Gå til indhold

Nyt website skal gøre op med danske studerendes manglende rejselyst

15. oktober 2010
Det er stadigvæk kun et fåtal af danske studerende, der vælger at tage på studieophold i udlandet. Den tendens forsøger en ny webkampagne under sloganet 'Grib Verden' nu at vende.
– Jeg kan ikke se, hvordan man kan kompensere for det at have international erfaring.

Sådan lyder udmeldingen fra studieværten Clement Kjersgaard i et videointerview, der offentliggøres på et nyt website – www.gribverden.dk – fredag 15. oktober. Sammen med blandt andre den internationalt anerkendte designer Stine Goya er han ambassadør for en større informationskampagne igangsat af Styrelsen for International Uddannelse under Videnskabsministeriet.

– Websitet er først og fremmest tænkt som en motivations- og inspirationsportal, hvor de unge kan se, hvordan globalt udsyn og erfaring fra udlandet gavner både personligt og fagligt. Virksomheder efterspørger i stigende grad kandidater med international forståelse, så hvis unge skal være rustet til fremtidens jobmarked, er det et vigtigt element, siger videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen.

Websitet forsøger at give et realistisk billede af, hvordan studerende har realiseret deres udlandsdrøm. Ministeren lægger ikke skjul på, at det kræver en indsats af den enkelte studerende at arrangere et udlandsophold:

– Der er praktiske og økonomiske udfordringer forbundet med at komme af sted. Men jeg er overbevist om, at det er hele indsatsen værd. Jeg er i gang med at se på, om vi fra politisk side kan gøre nogle af barriererne mindre. Det er helt afgørende, at den enkelte studerende selv har lysten og viljen til at tage af sted, siger Charlotte Sahl-Madsen.

Lancering af gribverden.dk på Kulturnatten 15. oktober

Kampagnen og websitet www.gribverden.dk bliver lanceret på Kulturnatten fredag den 15. oktober, kl. 18-24, i Videnskabsministeriet, Bredgade 40, 1260 København K.

Ved lanceringen deltager nogle af ambassadørerne fra videoerne på gribverden.dk, bl.a. Clement Kjersgaard og Stine Krog-Pedersen fra Novo Nordisk.


Videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen kan kontaktes gennem pressemedarbejder Charlotte Holst på 2211 0200 eller chhh@vtu.dk.

For yderligere oplysninger om arrangementet og www.gribverden.dk kan kampagneleder Søren Bo Basselbjerg kontaktes på 3395 7079 eller sbba@iu.dk.

Fakta

På gribverden.dk kan man:

  • se og høre hvordan udlandsophold forandrede livet for studieværten Clement Kjersgaard og designeren Stine Goya
  • gå ombord i en stribe film om studerende, der enten er på vej ud eller har været af sted
  • få syn for sagen for hvordan udlandsophold gavner karrieren og samfundet gennem interviews med erhvervsfolk i store danske virksomheder og repræsentanter fra DI og Dansk Erhverv
  • deltage i en konkurrence om at lave den bedste video om at læse i udlandet
  • hente faktuelle oplysninger, om hvad man skal gøre for at komme af sted, hvordan man søger tilskud etc
  • i tilknytning til kampagnen er der også en Facebook-gruppe, hvor man kan hente inspiration og få besvaret spørgsmål om studie- og praktikophold i udlandet. Se www.facebook.com/gribverden

Kampagnen gennemføres af Styrelsen for International Uddannelse, Videnskabsministeriet.


Handlinger tilknyttet webside