Gå til indhold

Rekordsøgning til universiteterne skal give flere optagne

15. juli 2010
For første gang nogensinde har over 30.000 unge søgt ind på landets universiteter. Bredere søgemønstre og tilsagn om flere pladser fra universiteterne giver ministeren håb om, at 2010 også får et rekordstort antal optagne.

Over 10 procent flere unge end sidste år har søgt om optagelse på landet universiteter. Det viser den endelige opgørelse fra Universitets- og Bygningsstyrelsen over årets ansøgninger til universitetsuddannelserne.

Især det naturvidenskabelige område har i år tiltrukket flere ansøgninger – antallet er steget med knap en femtedel i forhold til sidste år. Blandt universiteterne er det især Syddansk Universitet og Roskilde Universitet, som har fået flere ansøgninger i år. Begge får over 20 procent flere 1. prioritetsansøgninger i forhold til sidste år. IT-Universitetet har fået 75 procent flere ansøgere, men her er antallet af bacheloruddannelser også øget fra to til tre.

– Det har været et mål for regeringen gennem flere år, at få flere unge til at søge ind på de naturvidenskabelige områder. At det især er inden for naturvidenskab, at der er kommet flere ansøgere er også med til at give håb om flere optagne, da der de seneste år, har været ledige pladser på flere af de naturvidenskabelige uddannelser, siger videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen.
– Jeg sendte i sidste uge en mail til landets universitetsrektorer med en opfordring til at øge antallet af studiepladser på de studier, hvor de studerende gerne vil i gang, og hvor kompetencen efterspørges på arbejdsmarkedet.
– Det glæder mig, at flere universiteter allerede nu har reageret positivt på min opfordring om at udvide antallet af studiepladser. Men det er klart, at vi ikke fra den ene dag til den anden kan øge optaget, så vi fuldt ud imødekommer de studerendes ønsker om optagelse og samfundets behov for flere højt uddannede. Det er en målsætning, vi sammen skal arbejde videre med frem mod næste års optag.

De 32.525 ansøgere vil få svar på, om de er blevet optaget fredag den 30. juli 2010.


Videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen kan kontaktes gennem pressemedarbejder Charlotte Holst på 2211 0200 eller chhh@vtu.dk.

[Pressemeddelelsen indeholdt links til sider, som ikke længere er aktive. Disse links er fjernet fra pressemeddelelsen. Se i stedet: Tal og fakta om søgning og optag på de videregående uddannelser]

Handlinger tilknyttet webside