Gå til indhold
Du er her: Forside Aktuelt Pressemeddelelser Før 2011 2010 Vækstguiden.dk – én indgang til offentlige tilbud til virksomheder

Vækstguiden.dk – én indgang til offentlige tilbud til virksomheder

Ny portal samler alle de offentlige tilbud, som understøtter vækst, innovation og udvikling i virksomheder. Portalen – vækstguiden.dk – giver fuldt overblik over alle finansierings- og rådgivningstilbud fra staten og regionerne og guider den enkelte virksomhed til præcis de tilbud, som er relevante.

15. november 2010

Økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen:

– Vi har rigtig mange gode tilbud til virksomheder, som vil skabe vækst og udvikling. Med Vækstguiden bliver det meget lettere at finde de tilbud, som er relevante for den enkelte virksomhed. Nu er alle tilbud samlet, så virksomhederne både kan få overblik og hurtig hjælp til at finde præcis de tilbud, de kan bruge.

Videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen:

– Danmarks erhvervsmæssige rygrad er de mange små og mellemstore virksomheder. Hvis de skal klare sig i fremtidens skarpe globale konkurrence, så er det vigtigt, at de har adgang til ny viden, innovativ rådgivning og finansiering. Vækstguiden vil gøre det lettere for virksomhederne at bruge de mange tilbud.

Den helt nye guide har været efterspurgt af erhvervsorganisationer og virksomheder de sidste år. Et udviklingsarbejde i dialog med brugere har nu skabt den nye Vækstguiden.dk. For første gang er alle offentlige tilbud om finansiel støtte (fx tilskud, lån, kaution) eller rådgivning (fx vejledning, sparring, kortlægning) rettet mod virksomhederne samlet på ét sted. Portalen har kort og præcis information om hvert enkelt tilbud, så virksomhederne hurtigt kan finde de tilbud, som er målrettet dem. Virksomhederne kan – ud fra den korte beskrivelse – klikke sig videre til uddybende information og ansøgningsskemaer på de enkelte ministeriers og institutioners hjemmesider.

Vækstguiden bliver lanceret i faser. De nordiske ordninger kommer med i begyndelsen af 2011, og det samme gør en række mindre EU-tilbud. Senere i 2011 kommer en række online værktøjer, som kan skabe vækst og innovation i virksomhederne, også på portalen. Endelig vil portalen blive lanceret i en form, hvor den kan integreres på alle andre hjemmesider.

Bag Vækstguiden står Økonomi- og Erhvervsministeriet, Videnskabsministeriet, Udenrigsministeriet, Klima- og Energiministeriet, Beskæftigelsesministeriet, Finansministeriet, Miljøministeriet, Skatteministeriet, Fødevareministeriet og Transportministeriet samt fonde, Danske Regioner og EU.


Yderligere kommentarer fra videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen fås ved kontakt til kommunikationschef Anders Frandsen på telefon 3048 8450.

Senest opdateret 12. november 2020