Gå til indhold
Du er her: Forside Aktuelt Pressemeddelelser Før 2011 2010 Ny styrmand og besætning i Danmarks Forskningspolitiske Råd

Ny styrmand og besætning i Danmarks Forskningspolitiske Råd

En ny lov om forskningsrådgivning træder i kraft den 1. januar 2011. Loven får blandt andet betydning for Danmarks Forskningspolitiske Råd, som i en styrket funktion skal levere vigtig rådgivning om dansk forskning.

15. december 2010

Bred indsigt i både offentlig og privat forskning på nationalt og internationalt niveau er kendetegnende for sammensætningen af Danmarks Forskningspolitiske Råd, som det ser ud fra den 1. januar 2011.

I forbindelse med overgangen til det nye Danmarks Forskningspolitiske Råd har videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen udpeget administrerende direktør for Lindoe Offshore Renewables Center (LORC) Claus Hviid Christensen til formand for rådet.

Claus Hviid Christensen har en højtprofileret akademisk karriere som professor ved Danmarks Tekniske Universitet og er tidligere leder af et grundforskningscenter. Han har tillige lang erfaring som topforsker i det private erhvervsliv fra Haldor Topsøe.

– Samspillet mellem offentlig og privat forskning er et centralt emne for at fremme den samlede forskningsindsats i Danmark. Claus Hviid Christensen har fremragende erfaringer fra begge sider. Det har været helt afgørende for mit valg af den nye formand for Danmarks Forskningspolitiske Råd, siger videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen.

Ministeren har også udpeget yderligere tre nye medlemmer af Danmarks Forskningspolitiske Råd. De tre nye medlemmer er:

  • Forskningsdirektør* Per Falholt, Novozymes
  • Professor Birger Lindberg Møller, Københavns Universitet
  • Professor Marie-Louise Bech Nosch, Københavns Universitet

De nye medlemmer samt den nye formand tiltræder deres hverv den 1. januar 2011.

Danmarks Forskningspolitiske Råd består af en formand og otte medlemmer. Alle er udpeget af videnskabsministeren i deres personlige egenskab. Rådet har til opgave at give videnskabsministeren, Folketinget og andre uafhængig rådgivning om dansk og international forskningspolitik.

Ud over de nye medlemmer består Danmarks Forskningspolitiske Råd af:

  • Professor Susana Borrás, Copenhagen Business School
  • Professor Per Kongshøj Madsen, Aalborg Universitet
  • Professor Niels Chr. Nielsen, Aarhus Universitet
  • Rektor Harriet Wallberg-Henriksson, Karolinska Instituttet, Sverige
  • Professor, direktør Leif Østergaard, Aarhus Universitet/Århus Universitetshospital

Yderligere oplysninger:

Videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen via pressemedarbejder Charlotte Holst på 2221 0200 eller chhh@vtu.dk. Kontorchef Kim Brinckmann på 2075 7802 eller e-mail kibr@fi.dk.

*Ændret fra 'koncerndirektør' 25. maj 2011


Senest opdateret 21. december 2021