Gå til indhold

Konkurrence: Videnskabsminister for en dag (tidl. udgave)

15. februar 2010
Vil du opleve en videnskabsministers arbejdsdag og køre i ministerbil? Så har du chancen for at vinde en dag i selskab med videnskabsminister Helge Sander.

På grund af ny minister er denne pressemeddelelse erstattet af ny pressemeddelelse 4. marts 2010.

Videnskabsministeriet udskriver nu en konkurrence, 'Bliv minister for en dag', hvor præmien er en dag i selskab med videnskabsminister Helge Sander. Vinderen af konkurrencen får mulighed for at komme helt tæt på ministeren og opleve en dag på jobbet som videnskabsminister.

– Jeg har været videnskabsminister i mere end otte år og føler, at arbejdsopgaverne i vores ministerium er meget væsentlige for Danmarks fremtid. Jobbet er utrolig spændende, jeg oplever noget nyt hver dag, ikke to dage er ens. Jeg ser frem til at kunne vise vinderen af konkurrencen, hvor spændende og alsidigt et job det er at være videnskabsminister, siger Helge Sander.

For at deltage i konkurrencen 'Bliv minister for en dag' skal du sende en mail til Videnskabsministeriet på forsk@fi.dk, hvor du svarer på spørgsmålet 'hvorfor er forskning vigtig for mig?' (max 600 tegn). Videnskabsministeriet vælger det bedste svar, og vinderen får direkte besked. Konkurrencen og betingelserne for at deltage er nærmere beskrevet på www.forsk.dk/konkurrence. Frist for at indsende svar er den 24. april 2010.

Konkurrencen er en optakt til videnskabsfestivalen Forskningens Døgn, som finder sted over hele landet den 22., 23. og 24. april med omkring 250 arrangementer med fokus på forskning. Formålet med Forskningens Døgn er at styrke danskernes forståelse for forskning og forskningens betydning for vores hverdag og for det danske samfund.

En del af Forskningens Døgn er Bestil en Forsker-ordningen. Mandag 15. februar åbner et onlinekatalog på www.forsk.dk med ca. 300 foredrag om vidt forskellige forskningsemner. Blandt foredragstitlerne er 'Fyldige læber og silkeglat hud – om evig ungdom', 'Molekyler, der ændrede historien' og 'Ti myter om den mørke middelalder'. Alle, der kan samle et publikum på mindst 15 personer, kan gratis bestille en forsker fra kataloget til at komme og holde et foredrag i løbet af Forskningens Døgn.


Yderligere kommentarer fra videnskabsminister Helge Sander fås ved henvendelse til informationschef Allan Boldt, tlf.: 3392 9739

Yderligere oplysninger om Forskningens Døgn fås ved henvendelse til projektleder Karin Ilsøth Rasmussen, tlf.: 3395 5268, kra@fi.dk.

[Pressemeddelelsen indeholdt links til sider, som ikke længere er aktive. Disse links er fjernet fra pressemeddelelsen]

Handlinger tilknyttet webside