Gå til indhold

Videnskabsministeren besøger EXPO2010 og Hongkong

13. september 2010
Videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen besøger d. 12-15. september Shanghai og Hongkong. Formålet er at fastholde de gode relationer og fokus på samarbejdsmulighederne mellem Danmark og Kina. Det gælder både inden for forskning og uddannelse samt innovations- og erhvervsmuligheder.
– Vi oplever i stigende grad, at Kina ikke længere blot er produktionshal for europæiske ideer, men at også de videntunge arbejdspladser flytter til Kina og resten af Asien. Derfor har vi fra dansk side et klart ønske om at være mest muligt til stede i Kina, siger Charlotte Sahl-Madsen.

Videnskabsministeriet har længe haft en tæt dialog med Kina, og formulerede i 2008 en strategi for samarbejdet inden for uddannelse, forskning og innovation. Det har senest givet sig udslag i samarbejdsaftalen om det dansk-kinesiske universitetscenter i Beijing, som giver danske forskere og studerende mulighed for at studere i Kina. Ligeledes vil der også i forbindelse med ministerens besøg på EXPO2010 være arrangementer i den danske pavillon, som sætter fokus på mulighederne for at studere, forske og arbejde i Danmark.

– Forventningen er, at EU og USA snart må afgive den forskningsmæssige førertrøje til Kina og Indien. Hvis Danmark skal bevare sin konkurrenceevne i en globaliseret verden, er det afgørende, at vi formår at fastholde og tiltrække forskere og kvalificeret arbejdskraft fra disse nye vækstcentre, samt at vi selv er tilstede i Kina, siger Charlotte Sahl-Madsen.

I forbindelse med sit besøg i Hongkong vil ministeren bl.a. besøge Hongkong Science Park samt elbilsproducenten MyCar, der for nylig indgik et samarbejde med Bornholm, hvor øen bliver testfacilitet for elbilskørsel.

Besøget vil også sætte fokus på danske erhvervsmuligheder i Kina. I forbindelse med EXPO2010-udstillingen vil ministeren deltage i en præsentation af Villa Watt som et dansk eksempel på, hvordan ny teknologi kan medvirke til bl.a. at nedbringe energiforbruget i bygninger.


For yderligere kommentarer vedrørende ministerens besøg kontakt: kommunikationschef Anders Frandsen, tlf. 3048 8450.

Handlinger tilknyttet webside