Gå til indhold

EliteForsk-prisuddelingen 2018

Torsdag den 1. marts 2018 blev den årlige EliteForsk-prisuddeling afholdt i Operaens foyer

Ved festlighederne overrakte uddannelses- og forskningsminister Søren Pind EliteForsk-priserne og EliteForsk-rejsestipendier. De prishædrede forskere fortalte i dagens anledning om deres største forskningsgennembrud, og  delte oplevelser fra forskerkarrieren med Danmarks kommende topforskere: modtagerne af EliteForsk-rejsestipendium.

EliteForsk-prismodtagerne 2018 og uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (presse)

Uddannelses- og forskningsministeren sammen med modtagerne af et EliteForsk-rejsestipendium 2018

Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind bød velkommen med en tale, hvor han fremhævede at med flid og fordybelse, kommer viden og dybde:

Men I har holdt ud. I er blevet ved, der hvor andre har givet op. Ligesom Mozart har I taget kampen op mod rastløsheden og lethedens kavaleri. Engagementet, fordybelsen og nysgerrigheden har fået lov at vinde. Det er det stof, vi skal bygge Danmark på i fremtiden.  

Når vi ser på civilisationens grundsten – kunst, litteratur, forskning – så er meget af det skabt af mennesker, som har været i stand til at filtrere distraktioner fra. Mennesker, som har været i stand til at fordybe sig og dvæle ved noget.

De fem EliteForsk-prismodtagere blev interviewet af vært Peter Lund Madsen, og de gav os indblik i dansk topforskning og deres syn på dansk forskning.

Peter Lund Madsen interviewer EliteForsk-prismodtager Søren Fournais

Handlinger tilknyttet webside

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen
Senest opdateret 23. juni 2024