Gå til indhold

Danmark - Kina

Kina er en af verdens stærkeste forsknings- og teknologinationer og har på få årtier gennemgået en hastig udvikling på forsknings- og innovationsområdet.

Kina er en stadig mere central aktør på verdenskortet for viden. Kina investerer massivt i forskning og teknologiudvikling og i uddannelse og er i dag tæt på at være det land i verden, der investerer mest i forskning og udvikling. I fokus for det dansk-kinesiske samarbejde er grøn energi, clean tech og life science.

Fundamentet for det bilaterale forsknings- og teknologisamarbejde med Kina blev lagt i et Memorandum of Understanding med det kinesiske forskningsministerium fra 2007. Samme år etablerede Uddannelses- og Forskningsministeriet et innovationscenter i Shanghai.

Kina deltager også i forskellige internationale programmer og organisationer, som kan danne ramme om samarbejde med danske partnere. Det gælder særligt Horizon Europe, som er EU’s rammeprogram for forskning og innovation i årene 2021-27. Innovationsfonden gennemfører jævnlige bilaterale opslag i samarbejdet med det kinesiske forskningsministerium.

Mange danske universiteter har både forsknings- og uddannelsessamarbejder og strategiske samarbejdsaftaler med kinesiske partnerinstitutioner. I 2010 indgik UFM og alle otte danske universiteter derudover et uddannelses- og forskningssamarbejde under navnet Sino-Danish Centre for Education and Research (SDC) med Chinese Academy of Science og University of Chinese Academy of Science (UCAS). SDC er placeret nord for Beijing.

Kontakt

Sune Kaur-Pedersen
Chefkonsulent
Tlf.: +45 72 31 82 40
Email: spe@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen
Senest opdateret 23. juni 2024