Brasilien er blandt verdens 20 største økonomier og er i top ti, når det gælder investeringer i forskning og teknologi. Uddannelses- og Forskningsministeriets aftale om forskningssamarbejde har bl. a. fokus på områder relateret til regeringens grønne forskningsstrategi.
Bilaterale samarbejder
De bilaterale aftaler bliver styrket ved at have innovationscentre i nogle af disse lande. Centrenes opgave er at fremme kontakt og netværk til forskere og højteknologiske virksomheder. Uddannelses- og Forskningsministeriet har indgået bilaterale aftaler med følgende lande uden for Europa: USA, Kina, Japan, Sydkorea, Indien, Brasilien, Israel, Sydafrika og Schweiz.
Uddannelses- og Forskningsministeriet har innovationscentre med udsendte innovationsattachéer i USA, Kina, Tyskland, Sydkorea, Indien og Israel.
Alle samarbejdsaftaler kan rekvireres i pdf-format ved henvendelse til Uddannelses- og Forskningsstyrelsen.
Information om samarbejdet med specifikke lande kan tilgås ved linksene i oversigten forneden.
Indien er verdens folkerigeste demokrati og et land i hastig udvikling med en ung befolkning og stærke ambitioner inden for forskning og teknologi.
Israel er det OECD-land, der har de højeste investeringer i forskning og udvikling i forhold til landets BNP (5,4 %) – størstedelen fra den private sektor. Israel råder over nogle af verdens bedste forskningsinstitutioner, og landet er internationalt anerkendt for et aktivt start-up miljø.
Japan er verdens 3. største økonomi og et af verdens mest højteknologiske lande. I de sidste 20 år har der været en støt stigning i dansk-japansk forsknings-samarbejde. Særligt inden for områder som fysik, astronomi, biologi, informationsvidenskab og medicin.
Kina er en af verdens stærkeste forsknings- og teknologinationer og har på få årtier gennemgået en hastig udvikling på forsknings- og innovationsområdet.
Schweiz er en af verdens førende forskningsnationer. De offentlige og private investeringer i forskning og udvikling i Schweiz er høje. Med ca. 3,4 pct. af BNP er det kun få OECD lande, der investerer flere ressourcer i videnskab proportionelt set.
Hovedfokus for bilateralt samarbejde med Sydafrika er vand. UFM har siden 2015 været en del af et myndighedssamarbejde med Sydafrika, der er finansieret af Udenrigsministeriet og styret af Miljøstyrelsen. Samarbejdet har ført til indgåelse af en bilateral regeringsaftale om forskning og innovation.
Sydkorea har etableret sig som et vigtigt forsknings- og teknologicentrum. De seneste 20 år er landets investeringer i forskning og udvikling steget eksponentielt fra 2 % af BNP i 1999 til 4,23 % i 2017. Sydkorea er dermed det OECD-land, som investerer mest i forskning og udvikling.
Tyskland er det land, som danske forskere, virksomheder m.fl. fortrækker at samarbejde med i projekter under Horizon 2020 og i EUREKA.
Danmark og USA har en lang tradition for samarbejde - også på forsknings-, uddannelses- og innovationsområdet. Hovedparten af verdens bedste universiteter og forskningsinstitutioner er amerikanske. USA er Danmarks største eksportmarked og det største internationale samarbejdsland på forskning.
Handlinger tilknyttet webside