Gå til indhold

Danmark – Japan

Japan er verdens 3. største økonomi og et af verdens mest højteknologiske lande. I de sidste 20 år har der været en støt stigning i dansk-japansk forsknings-samarbejde. Særligt inden for områder som fysik, astronomi, biologi, informationsvidenskab og medicin.
Kontakt
Sune Kaur-Pedersen
Chefkonsulent
Tlf.: +45 72 31 82 40
Email: spe@ufm.dk

Japan er en stærk forsknings- og teknologination, hvor der investeres massivt i forskning og udvikling fra både den private og den offentlige sektor. Japan er et attraktivt samarbejdsland for Danmark, og særligt for de danske universiteter, da uddannelsesniveauet er højt, og der er excellente forskningsinstitutioner og højteknologiske virksomheder.

For at understøtte og styrke dette samarbejde indgik UFM i april 2018 en samarbejdsaftale med det japanske Ministry of Education, Culture, Sports, Science and Technology (MEXT).

UFM’s aktiviteter i Japan er drevet af efterspørgslen fra danske forsknings- og innovationsaktører. UFM’s fokus er også på at komplementere det arbejde og de aktiviteter, som andre ministerier gennemfører via deres udsendte sektorrådgivere. UFM er også interesseret i at styrke det bilaterale samarbejde i regi af Horizon Europe programmet, som er EU’s rammeprogram for forskning og innovation i årene 2021-27.

Senest opdateret 28. januar 2022